Nu vă grăbiți! Rabla pentru electrocasnice 2020 a fost amânat

Nu vă grăbiți! Rabla pentru electrocasnice 2020 a fost amânat
Ca la noi, la nimeni! Marți, de la ora 12.00, trebuia să înceapă Programul Rabla pentru electrocasnice 2020, dar nu funcționează. ”Ne cerem scuze, spun oficialii.

Statul a anunțat că dă bani să scăpați de electrocanicele vechi din casă. Dar, a început cu o amânare. Românii au așteptat cu nerăbdare startul programului Rabla pentru electrocasnice”, în speranța că își vor putea achiziționa aparatură de ultimă generație la preț redus.

Rabla pentru electrocasnice 2020 a fost amânat

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că lansează marți, 15 decembrie, de la ora 12.00, Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, care la această ediție venea și cu noutăți. Însă, pagina oficială unde se putea înscrie doritorii a funcționat câteva minute.

Pe pagina oficială de Internet AFM.ro a fost postat un mesaj prin care oficialii au anunțat că de fapt debutul programului se amână. Motivele invocate țin de securitate cibernetică.

După aproape 20 de minute în care pe adresa web a programului era afișat mesajul Acest site nu poate fi accesat”, un alt mesaj, de această dată de la oficialii Ministerului Mediului a apărut pe pagina Administrației Fondului pentru Mediu, cea pe care se pot înscrie oamenii în program. Românii au aflat, astfel, cu stupoare că data de începere a programului s-a amânat din cauza riscului de ”fraudare a procesului”.

”Modificare dată începere program Rabla pentru Electrocasnice. Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”, au scris oficialii AFM.


Uite ce frumoasă e Iuvenalia, fiica lui Marcel Pavel! Cântă alături de tatăl ei