O casă de vacanță ca de pe altă planetă. Cum arată celebrul Palais Bulles al lui Pierre Cardin – Imagini

O casă de vacanță ca de pe altă planetă. Cum arată celebrul Palais Bulles al lui Pierre Cardin – Imagini
Cine se uită la celebrul Palais Bulles, celebra casă de vacanță a regretatului designer Pierre Cardin poate crede, pe drept cuvânt, că e vorba de o locuință extraterestră.  La doi ani după moartea designerului, aceasta a devenit o destinație de vacanță de lux. Imaginile vorbesc de la sine.

Cocoțat pe înălțimile Théoule-sur-Mer, cu fața spre golful Cannes, Palais Bulles, trandafiriu în soarele sudic, captivează prin curbele organice, atât feminine, cât și futuriste.  Construit în 1984 de pentru industriașul francez Pierre Bernard cu complicitatea arhitectului maghiar Antti Lovag, acest loc superb cu o mie de hublouri, achiziționat de Pierre Cardin în 1992, găzduiește festivități și parade.

Palais Bulles este o vilă de 1200 m² construită în 1984 de industriașul Pierre Bernard care și-a dorit o adevărată bijuterie arhitecturală inspirată din habitatul troglodit, o întoarcere la construcțiile primare ale Umanității. Rezultatul e uluitor, chiar și azi, la zeci de ani distanță.

Casa cuprinde un hol de recepție, un salon panoramic, un amfiteatru în aer liber cu 500 de locuri, zece dormitoare, diverse piscine și cascade pe un teren amenajat peisagistic.

În total, palatul are 29 de camere, 11 băi și zece dormitoare care au fost decorate fiecare de un anumit artist, printre care Patrice Breteau, Jerome Tisserand, Daniel You, François Chauvin și Gerard Cloarec.

Pierre Cardin avea planuri mari cu palatul său

Când a cumpărat palatul pentru a și-l face casă de vacanță, Pierre Cardin spunea despre imobil că  „este corp de femeie”, unul plin de coridoare labirintice, camere sferice luminate prin mia de hublouri cu vedere la cer sau la mare. Această vilă de o culoare roz solar adăpostește lucrări ale tinerilor artiști și piese sublime de mobilier din anii ’60 și ’70 achiziționate de designerul și patronul francez decedat pe 29 decembrie 2020.

Pierre Cardin  dorea să facă din Palais Bulles o vitrină a modernității și a creativității, precum și să deschidă pentru reprezentații publice un teatru în aer liber, în amfiteatrul de pe domeniu.

Nu e de mirare că Raf Simons, sensibil la frumusețea artei și a arhitecturii în special, a ales să prezinte În Palais Bulles show-ul Dior Cruise 2016 în mai 2015. A fost, spun martorii evenimentului, o poveste de modă frumoasă perfectă pentru acest loc unic în lume.

Tot aici s-a ținut, în septembrie 2018, festivalul A Shaded View on Fashion Film, iar Pierre Cardin, pe atunci președinte de onoare, a conceput trofeele acordate câștigătorilor, scrie Vogue.fr. Mai multe detalii  cu uimitorul palat pot fi vzionate accesând contul de Instagram dedicat.

Sursa foto: Insstagram, Vogue.fr