O femeie a distrus liniștea familiei regale. Cu ce au supărat-o pe Regină Harry și Meghan

O femeie a distrus liniștea familiei regale. Cu ce au supărat-o pe Regină Harry și Meghan
Conflictul între Ducii de Sussex și restul familiei regale britanice pare că nu se mai termină. După ce recent părea că lucrurile intră pe un făgaș normal și liniștit, iar Ducii de Sussex au făcut schimb de cadouri de Crăciun cu Prințul William și Kate Middleton, un nou conflict iese la iveală, de data aceasta chiar cu Regina Elisabeta în persoană.

Meghan Markle și prințul Harry au celebrat Ziua Comemorării, la Los Angeles, în luna noiembrie a anului trecut. Cei doi au fost văzuți la vremea respectivă aducând un omagiu eroilor căzuți la datorie, în Primul Război Mondial. Presa tabloidă britanică susținea atunci că Palatul Buckingham le-ar fi refuzat cererea de a depune o coroană în numele lor, pe motiv că nu mai fac parte din familia regală britanică. 

Harry a fost în armată mai bine de 10 ani și a fost implicat în promovarea cauzelor pentru veterani, inclusiv Jocurile Invictus. Decizia de a nu permite depunerea unei coroane de flori în numele său înseamnă că acele speranțe sunt în zadar. Harry a depus pentru prima oară o coroană de flori la Cenotaf în urmă cu 11 ani. 

Reginei i-a luat 2 secunde să ia decizia drastică 

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze afirmațiile anul trecut, pentru a nu umbri Ziua Comemorării cu conflicte de familie, însă acum, o sursă din Palat a spus adevărul pentru dailymail.com. Se pare că nu oficialii de la Palat au luat decizia de a refuza dorința prințului, ci chiar Regina Elisabeta.

Conform sursei, Regina a luat decizia în aproximativ 2 secunde, fiind foarte vehementă în acest sens: “Ziua Comemorării este sacră când vine vorba de agenda Majestății Sale ”, explică sursa „Este una dintre cele mai importante date din calendarul ei și nimic nu se face fără știrea ei. Oamenii sugerau că reacția Palatului la ceea ce Harry a cerut a fost meschină. Dar a fost decizia reginei. Și, mai mult, ea avea de fapt păreri foarte puternice asupra subiectului.” Se pare că monarhul își susține nepotul foarte mult și se bucura pentru realizările sale, însă în același timp își dorește ca acesta să înțeleagă clar că îndatoririle regale nu se pot face pe jumătate, ci că exista doar două variante: în familia regală sau în afara ei. 

Cum a distrus Meghan liniștea regală, foarte atent construită de decenii întregi

Se știe că monarhia britanică este celebră pentru discreția de care s-a chinuit să dea dovadă de-a lungul zecilor de ani, dar și pentru tradițiile stricte pe care toți membrii cu sânge albastru sunt obligați să le urmeze. În momentul în care actrița Meghan Markle s-a căsătorit cu Prințul Harry, se pare că lucrurile au luat o întorsătură neplăcută, care a nemulțumit-o pe Regină. 

Conform surselor din Palat, Meghan Markle nu s-a simțit ajutată de către ceilalți membrii familiei când încerca să se adapteze tradițiilor, iar Regina era deranjată de gafele făcute de aceasta, cum ar fi amestecarea Ducesei în chestiunile politice. Un alt punct de cotitură ar fi fost în momentul în care Meghan a reușit să provoace o ceartă intre Harry și fratele său William. 

Harry și Meghan au o perioadă de probă Megxit care expiră anul acesta, însă surse din cadrul Palatului spun că această perioadă s-ar putea prelungi și renegocia. 

Recomandarile noastre