O lume întreagă a stat cu ochii pe funerariile prințului Philip. Nu au lipsit incidentele

O lume întreagă a stat cu ochii pe funerariile prințului Philip. Nu au lipsit incidentele
O lume întreagă a stat cu ochii pe funerariile prințului Philip, care au avut loc ieri. Deși a fost o ceremonie fix așa cum și-a dorit soțul reginei, nu au lipsit incidentele neplăcute.

Regina Elisabeta și-a înmormântat ieri iubitul soț, alături de care a stat 73 de ani. A fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii, timp în care a fost mereu alături de regină și a sprijinit-o. Funerariile prințului Philip au decurs așa cum el și-a dorit, însă nu au lipsit incidentele. 

Conform dorinței sale, prințul Philip a avut parte de ceremonie militară, dar nu și de funerarii de stat. Pandemia de coronavirus a limitat participanții la ceremonie la un număr de 30 de persoane, astfel că numai familia regală a luat parte la ultimul drum al consortului reginei. 

Funerariile prințului Philip. Copiii și nepoții au mers în spatele sicriului, urmați de regină într-un Bentley 

Funeraliile au început la ora 16:00, ora României. În timpul procesiunii funerare, dar și pe durata slujbei, prinții William și Harry nu au stat unul lângă celălalt. Familia regală a dorit astfel să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile. Copiii, dar și nepoții ducelui de Edinburgh, au mers în spatele sicriului până la capela St. George. La finalul cortegiului s-a aflat regina într-un Bentley, însoțită de una dintre doamnele sale de companie/. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să stea singură în timpul funerariilor din capela St. George, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Suverana a stat cu capul în jos majoritatea slujbei, astfel că imaginile surprinse cu ea au fost puține. Alţi membri ai casei regale care au apărut în imagini aveau feţele întristate. Prinţul Edward, cel mai mic dintre copiii reginei şi ai prinţului Philip, a fost văzut punându-şi mâna pe frunte în timp ce corul intona imnuri religioase. El a fost văzut apoi fixând de la distanţă sicriul tatălui său.

Incident neplăcut după momentul de reculegere 

 funerariile prințului Philip
Cripta în care sunt înmormântați o parte din regii Marii Britanii

Familia Regală a fost jignită în timpul funeraliilor Prinţului Philip de o femeie care a ignorat durerea Reginei Elisabeta a II-a şi a celorlalte feţe regale, şi a apărut dezbrăcată în zona Castelului Windsor, cu un mesaj despre salvarea planetei. Mesajul despre salvarea planetei a fost lansat chiar după minutul de reculegere pe care britanicii l-au ţinut

Conform Daily Star, o individă dezbrăcată ar fi  sărit o barieră și a fugit spre Castelul Windsor urlând „salvaţi planeta”. Până la acest moment, ea a profitat de vegetaţia din jurul Castelului Windsor şi a stat ascunsă. La scurt timp după gestul reprobabil, femeia a fost arestată. 

Harry și William, primele cuvinte după slujbă 

 funerariile prințului Philip

Toată lumea a fost, bineînțeles, cu ochii pe Harry și William, căci relația dintre cei doi este una tensionată. Frații însă au părut că au îngropat securea, căci după ceremonie au plecat împreună pe jos și au fost văzuți schimbând câteva vorbe, cu ducesa Kate lângă ei. Conversaţia dintre prinţul William, care nu purta mască, şi fratele său Harry, care în schimb şi-a păstrat masca sanitară, a părut relaxată. Deşi relaţiile dintre ei au fost tensionate în ultimele două luni, discuţia dintre cei doi fraţi a părut să fie amicală.

Ce avea regina Elisabeta în poșetă. Tribut pentru prințul Philip 

 funerariile prințului Philip

Surse din cadrul Palatului au dezvăluit că regina, care a stat singură pe tot parcursul slujbei, a avut în poșetă o poză cu ea și soțul ei. De asemenea, suverana ar fi avut la ea și una dintre batistele de mătase pe care o purta prințul Philip cu el mereu. Probabil aceste două obiecte i-au dat reginei putere să înfrunte ziua grea prin care a trecut. 

Prințul Philip a fost înmormântat alături de o serie de regi din dinastiile Tudor și Stuart

Cripta în care a fost înmormântat prințul Philip este locul de veci a 10 regi din dinastiile Tudor și Stuart, printre care și regele Henric al 8-lea. De asemenea, acolo își dorm somnul veșnic prințesa Margareta, dar și prințesa Alice, mama prințului Philip. 

Foto: Instagram, Facebook, Daily Mail

Fiica lui Bill și Hillary Clinton, transformarea uluitoare. Chelsea a ales cel mai lung apartament din New York