Prințul Philip a purtat aceiași pantofi timp de 74 de ani, de la căsătoria sa din 1947 cu Regina. Dezvăluirea vine de la Lordul Karan Bilimoria. Acesta susține că Prințul Philip nu a renunțat niciodată la pantofii negri pe care i-a încălțat la nunta sa din 1937 cu Elisabeta. Iar de atunci a purtat aceeași pereche de pantofi în diverse contexte oficiale.
Ducele i-a spus prietenului său Lord Karan Bilimoria, la o ceremonie din 2011, că avea în picioare exact pantofii pe care i-a încălțat la Westminster Abbey în 1947, la nunta sa. Prințul Philip i-a mai spus că i-a purtat de mai multe ori de-a lungul anilor și că, de câte ori a fost nevoie, i-a trimis la pingelit.
Prințul Philip a purtat aceiași pantofi timp de 74 de ani
Ducele de Edinburgh a continuat să folosească în mod regulat aceeași pereche de pantofi de piele neagră pe care i-a purtat în ziua nunții. Era atașat de ei, astfel i-a folosit tot restul vieții, dezvăluie Daily Mail. Prințul Phillip a purtat pantofii pentru prima oară când s-a căsătorit cu viitoarea regină, la 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Și a continuat să-i folosească la ocazii oficiale timp de încă peste 70 de ani.
„Mi-a spus odată că purta pantofii din ziua în care s-a căsătorit. Eram unul lângă celălalt și ne-am legat șireturile când mi-a spus că aceia erau aceiași pantofi din ziua nunții sale. A fost minunat”, a dezvăluit Lord Bilimoria. Acesta i-a adus un omagiu prietenului său de o viață. „Era cu mult înaintea timpului. (…) Iubea cu adevărat berea. La evenimentele oficiale cu prânz, când toți ceilalți beau vin, își lua bere. (…) A fost întotdeauna isteț, ingenios și atent.
Avea acest minunat simț al curiozității și era cu adevărat interesat și foarte bine informat despre lucruri. Zâmbeam și râdeam tot timpul, dar realizările sale au fost incredibile. Chiar cred că a servit la conducere. El a trăit acel motto militar pentru a servi la conducere”, a mai dezvăluit lordul.
Cei doi prieteni au comunicat prin scrisori în pandemie
Când Phillip s-a retras din viața publică în 2017, Lord Bilimoria a primit o scrisoare personală de la el în care îl informa despre acest lucru. Au păstrat legătura prin scrisori și după ce ducele și regina s-au mutat la Windsor, în timpul pandemiei.
„În timpul lockdown-ului, când erau la castelul Windsor, i-am scris. I-am spus că vreau să încerce noua mea bere King King Cobra, îmbuteliată cu șampanie, fermentată dublu. El a spus că ar fi foarte interesat să probeze acest lucru, dar s-a îndoit că va fi posibil să-l primească în timpul acestei crize Corona. Dar am făcut-o”, a mai povestit prietenul ducelui.
Ducele i-a scris, de asemenea, Lordului Bilimoria, pe hârtia cu antet a castelului Windsor, spunând că el și regina „sunt foarte confortabil instalați aici, unde speră să stea deoparte de isteria actuală”.
Fratele lordului l-a propus pe Prințul Philip pentru Premiul Nobel
„Am fost atât de norocos că am cunoscut pe cineva de acest gen care a fost atât de amabil cu mine timp de aproximativ două decenii. M-a lăsat mereu cu un zâmbet. (…) Am învățat de la el și el a fost mereu interesat de ceea ce făceam. Era inteligent, înțelept și avea un mare simț al umorului. A fost un mare sportiv, tată, bunic și străbunic.
Interesele sale erau vaste și era curajos în toate. Și, desigur, de fiecare dată când te întâlneai cu el, te făcea să râzi și să zâmbești cu acea sclipire în ochi și cu un simț al umorului înțelept și înțelept. Realizările sale sunt enorme. Și poate cea mai mare inițiativă a sa a fost schema Ducelui de Edinburgh. Care a schimbat viața a 6,7 milioane de tineri din întreaga lume de când a fost fondată. Inclusiv a fratelui meu, Nadir, din India, care a fost întotdeauna mândru de bursa DofE Gold primită în 1980.
El a spus că l-a nominalizat pe prinț pentru a primi premiul Nobel pentru schema sa de acordare a ajutorului către aproape șapte milioane de copii din întreaga lume. Ar fi meritat să îl primească”, a conchis Lord Karan Bilimoria.
Sursa foto: Instagram, Daily Mail
Prințul Philip și-a organizat singur funeraliile. A lăsat indicații precise, iar pandemia i-a venit în ajutor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook