O româncă s-a căsătorit cu legendarul astronaut Buzz Aldrin, care a ajuns pe Lună. Mirele are 93 de ani

O româncă s-a căsătorit cu legendarul astronaut Buzz Aldrin, care a ajuns pe Lună. Mirele are 93 de ani
Pentru a patra oară în viață, celebrul astronaut Buzz Aldrin a spus da în fața ofițerului Stării Civile.

Mirele are 93 de ani, iar aleasa inimii sale, dr. Anca Faur, arată atât de bine la 63 de ani, încât le poate da clasă multor domnișoare.

Aldrin a făcut parte din prima misiune istorică de aselenizare, fiind al doilea om din lume care a atins Luna. El a făcut anunțul căsătoriei pe contul său de Twitter și Facebook.

“La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi, de asemenea, onorat de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunț că eu și iubita mea de mult timp, Dr. Anca Faur, ne-am căsătorit. Ne-am unit în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles & suntem la fel de încântați ca niște adolescenți care fug de acasă”, au fost cuvintele astronautului.

Cine e fericita mireasă

Anca Faur lucrează în prezent ca vicepreședinte executiv al Buzz Aldrin Ventures LLC din anul 2019. Este originară din Deva, absolventă a Facultății de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. În anul 1996, Anca Faur și-a luat doctoratul la Universitatea din Pittsburgh.

Are trei copii cu prima soție

Astronautul a fost mai căsătorit de trei ori cu Joan Ann Archer, Beverly Van Zile și Lois Driggs Cannon, de care a divorțat în anul 2012. Al doilea om care a atins suprafața Lunii are trei copii, James, Janice și Andrew din căsnicia cu prima soție, un nepot, trei strănepoți și o strănepoată.

A salutat steagul SUA

La 16 iulie 1969, Aldrin alături de Neil Armstrong și Michael Collins au fost lansați de pe Pământ și au plecat în spațiu într-o misiune fără precedent. El a rămas în istoria omenirii pentru că a salutat steagul SUA pe suprafața Lunii în timpul misiunii lunare Apollo 11.

În anul 1971, astronautul s-a retras de la NASA, iar în 1998 a înființat Fundația ShareSpace, o organizație non-profit care promovează extinderea explorării spațiale cu echipaj. Timp de 40 de ani s-a luptat cu depresia și alcoolismul, iar acum e cu deplin fericit.

Recomandarile noastre