Simona Ionescu / Redactor Șef

O singură rochie pentru cinci case regale. Toate prințesele o îmbracă

O singură rochie pentru cinci case regale. Toate prințesele o îmbracă
Pentru un designer, primirea unei aprobări regale este un lucru magic. Este un eveniment atât de rar încât pare providențial. Eticheta sartorială, desigur, înseamnă că membrii diferitelor familii regale ajung să se îmbrace în moduri similare. Iar  preferința lor pentru tivuri mai apropiate de glezne, ajustări feminine și croiuri clasice creează paralele inevitabile în garderobă. 

Cu toate acestea, reapariția unui design specific la mai multe fețe regale, e rară. Vogue.com a găsit câteva exemple: rochia cu paiete „Falconetti” văzută pe Catherine, ducesa de Cambridge, îmbrăcată și de prințesa Beatrice și prințesa moștenitoare Mette-Marit a Norvegiei;  Rochia „Lamble” a lui Roland Mouret, purtată de Kate în 2021 și de Regina Maxima a Țărilor de Jos în 2017;  și fusta „Vrima” a lui Hugo Boss, îmbrăcată de Prințesa Mary a Danemarcei și Regina Letizia a Spaniei.

Dar niciun design până în prezent nu a făcut atât de multe reapariții precum rochia „Ahana” de la Beulah London.  Cu mâneci încheiate cu nasturi, cu centură fixată și corset cu alți nasturi în față, rochia de vară este un vis inspirat din anii ’50;  cu alte cuvinte, ai putea să-l identifici ca pe o bază regală de la mare distanță.

Eticheta regală atemporală

„Femeia Beulah este sofisticată, plină de farmec și are o conștiință”, a spus fondatoarea brandului, Lady Natasha Rufus Isaacs lui Tatler.  „Ea are nevoie de rochii pe care să poată fi îmbrăcate pentru a o face să arate instantaneu glam și îi pasă, de asemenea, de cum și unde i-au fost făcute hainele. Îmi place cât de fără efort și atemporal pot arăta stilurile vintage.  Nu se demodează niciodată și pot fi transmise din generație în generație”, a mai continuat ea, pentru Vogue.com.

Rochia „Ahana” purtată de la o familie regală la alta

Prințesa Mary, născută în Australia, a fost văzută pentru prima dată în rochia „Ahana” în 2020, în timpul unei vizite la Palatul Frederiksborg.  Ea a completat ținuta cu un semi-updo la fel de clasic și pantofi asortați, cu un clutch brodat în culorile curcubeului pentru un plus de culoare.

Un an mai târziu, în iulie 2021, când ducesa de Cambridge a ieșit pe gazonul de la Wimbledon pentru a prezenta trofeul pentru simplu masculin, comentatorii au făcut o dublă interpretare. Kate purta exact aceeași rochie „Ahana” pe care o deținea Mary. Rochia ducesei era într-un roz pastel în loc de un bej nisip ales de prințesă, dar variațiile au fost minime.  Ansamblul a servit pentru a consolida suprapunerea deja în devenire dintre garderobele ducesei și cele ale prințesei.

De atunci, popularitatea rochiei „Ahana” printre membrii regali a crescut.  În iunie anul acesta, Prințesa Mette-Marit din Norvegia a purtat designul în bej la terenul de la Openul Francez.

Rochia a fost purtată și la Jubileul Reginei lisabeta II

În aceeași săptămână, în timp ce sărbătoreau slujba jubiliară de platină a Reginei de Ziua Recunoștinței la Catedrala Sf. Paul, atât Prințesa Beatrice, cât și Sophie Winkleman, soția lordului Frederick Windsor, au fost văzute în versiuni cu mâneci lungi ale rochiei, Beatrice într-un albastru închis, iar Sophie într-un fucsia vibrant.

Cel mai recent, Mary, conștientă de mediu, a repurtat rochia într-o vizită la Haga, în Țările de Jos, asortând-o cu părul lăsat liber, în valuri largi, ochelari de soare și o pereche de pantofi Chanel decupați în spate.

După cum Rufus Isaacs a afirmat în mod repetat, sustenabilitatea a fost întotdeauna un element cheie al rochiei „Ahana”.  Țesăturile mărcii sunt toate obținute din punct de vedere etic, iar profiturile sunt direcționate către lupta împotriva sclaviei moderne și îmbunătățirea calificărilor femeilor din medii dezavantajate socio-economic.  Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Kate, Mary, Beatrice și Mette-Marit și-au promis sprijinul pentru „Ahana” și moda sustenabilă.

Sursa foto: Vogue.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre