O ultimă dovadă de iubire… Regina și prințul Philip, împreună după moarte

O ultimă dovadă de iubire… Regina și prințul Philip, împreună după moarte
Un regat pentru o regină. Sicriul Suveranei a fost coborât în cripta regală. De acum, își va dormi somnul de veci alături de soțul ei mult iubit.

A venit ziua marii despărțiri și o lume întreagă și-a plecat fruntea în fața celei mai longevive regine din istoria Marii Britanii.

O ultimă dovadă de iubire…

S-a așternut cortina peste o domnie de peste 70 de ani, iar liniștea de la funeraliile reginei Elisabeta a fost spartă doar de clopotul care a bătut de 96 de ori. Anii la care Majestatea Sa a trecut la cele veșnice. De acum încolo, Suverana își va dormi somnul de veci alături de prințul Philip, alături de care a stat pe pământ timp de 73 de ani.

Puțini sunt cei care știu că acum 17 luni când acesta a decedat, sicriul său a fost depozitat într-un seif regal din subsolul capelei. Ieri a fost scos și mutat împreună cu sicriul Majestății Sale într-un mormânt comun. În seiful regal se află și rămășițele regelui George al III-lea, care s-a stins din viață în 1820, dar și ale regilor George al IV-lea și William al IV-lea.

Ce spune protocolul regal

Decizia ca prințul Philip să nu fie pus în mormânt s-a luat prin respectarea protocolului regal. Potrivit acestuia, sicriul primului dintre soți care trece la cele veșnice va fi depozitat în seif, care este o încăpere din piatră, până când și celălalt îl va urma în somul etern. Atunci, cele două sicrie vor fi așezate într-un mormânt comun.

Și sicriul reginei a fost depus în seiful regal și va rămâne în acel loc până când mormântul va fi gata. Cei doi soți își vor găsi odihna lângă regele George al VI-lea și Regina Mamă, părinții Elisabetei. Și sicriul regelui George al VI-lea a stat în seiful regal timp de 17 ani, apoi a fost transferat într-o capelă construită special pentru Majestatea Sa.

La fel s-a întâmplat și cu mama prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg. Și sicriul acesteia a stat 19 ani în seiful regal, iar în anul 1988 a fost mutat la Ierusalim.

Sursă foto: protv