A venit ziua marii despărțiri și o lume întreagă și-a plecat fruntea în fața celei mai longevive regine din istoria Marii Britanii.
O ultimă dovadă de iubire…
S-a așternut cortina peste o domnie de peste 70 de ani, iar liniștea de la funeraliile reginei Elisabeta a fost spartă doar de clopotul care a bătut de 96 de ori. Anii la care Majestatea Sa a trecut la cele veșnice. De acum încolo, Suverana își va dormi somnul de veci alături de prințul Philip, alături de care a stat pe pământ timp de 73 de ani.
Puțini sunt cei care știu că acum 17 luni când acesta a decedat, sicriul său a fost depozitat într-un seif regal din subsolul capelei. Ieri a fost scos și mutat împreună cu sicriul Majestății Sale într-un mormânt comun. În seiful regal se află și rămășițele regelui George al III-lea, care s-a stins din viață în 1820, dar și ale regilor George al IV-lea și William al IV-lea.
Ce spune protocolul regal
Decizia ca prințul Philip să nu fie pus în mormânt s-a luat prin respectarea protocolului regal. Potrivit acestuia, sicriul primului dintre soți care trece la cele veșnice va fi depozitat în seif, care este o încăpere din piatră, până când și celălalt îl va urma în somul etern. Atunci, cele două sicrie vor fi așezate într-un mormânt comun.
Și sicriul reginei a fost depus în seiful regal și va rămâne în acel loc până când mormântul va fi gata. Cei doi soți își vor găsi odihna lângă regele George al VI-lea și Regina Mamă, părinții Elisabetei. Și sicriul regelui George al VI-lea a stat în seiful regal timp de 17 ani, apoi a fost transferat într-o capelă construită special pentru Majestatea Sa.
La fel s-a întâmplat și cu mama prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg. Și sicriul acesteia a stat 19 ani în seiful regal, iar în anul 1988 a fost mutat la Ierusalim.
Sursă foto: protv
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook