Orez sârbesc picant. Poate fi de post sau garnitură la friptură

Orez sârbesc picant. Poate fi de post sau garnitură la friptură
Orezul sârbesc a devenit atât de popular, încât se pregătește foarte des în bucătăriile din întreaga țară. Calitățile acestui preparat sunt gustul picant și aspectul foarte plăcut. Poate fi de post sau garnitură la friptură.

Orezul sârbesc este una dintre cele mai simple rețete. Poate fi şi fel de mâncare de sine stătător, cu o salată alături, dar şi garnitură la o friptură. SE pregătește foarte repede, dacă ai toate ingredientele.

Orez sârbesc picant, rețeta

Orezul sârbesc se pregătește foarte des în bucătăriile din întreaga țară. Calitățile acestui preparat sunt gustul picant și aspectul foarte plăcut.

Puteti folosi orice tip de orez, iar dacă folosiți carne de pui (pulpa dezosată, piept) o puteți tăia cubulețe și să o prajiți la început, o data cu ceapa.

Puteți folosi și roșii din conservă și roșii proaspete, dacă doriți un orez sârbesc cu roșii.

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași
  • 1 litru de apă sau supă de legume
  • 40 ml ulei
  • pătrunjel
  • 5-6 roșii marisare și piper după gust.

Mod de preparare

Se curăță ceapa, ardeii grași și crenguțele de pătrunjel. Spală-le și toacă-le astfel: ceapa – solzișori, ar­deii grași, morcovii și ciupercile – în cuburi, iar pătrunjelul – fin, opărește roșiile ca să le poți decoji mai ușor, apoi toacă-le.

Toate aceste legume se pun în tigaie, la foc molcom, amestecând încontinuu, să nu se lipească. După ce se călesc legumele într-o tigaie, se adaugă orezul, se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă.

Se condimentează cu sare, piper, boia de ardei, apoi se pun roșiile tocate mărunt și usturoi presat. Se mai toarnă apă, dacă este necesar.

Se poate servi cu o salată de vară sau de murături sau ca și garnitură la o friptură.