Un deliciu rar. Rețetă de pâine cu dovlecel și lămâie

Un deliciu rar. Rețetă de pâine cu dovlecel și lămâie
Veți iubi această pâine extrem de moale, umedă, gustoasă și absolut delicioasă!

Această pâine cu dovlecel și lămâie este o alternativă mai sănătoasă la pâinea clasică. Conținutul este îmbogățit cu dovlecei care, e cunoscut, sunt bogați în nutrienți. În plus, pâinea nu conține lactate, gluten, cereale și uleiuri. Tot ce aveți nevoie e un castron și o mână de ingrediente sănătoase. Nu există o rețetă mai ușoară.

Ingrediente pentru Pâine cu dovlecel și lămâie

◽2/3 cană dovlecel mărunțit (cu piele, nestors)

◽2 ouă

◽1 banană piure (1/3 cană)

◽1/3 cană sirop de arțar pur

◽3 linguri suc de lămâie

◽1 lingură coajă de lămâie

◽2 1/2 căni de făină de migdale

◽1 linguriță praf de copt

◽1 linguriță bicarbonat de sodiu

◽un praf de sare de mare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați o tavă de chec cu hârtie de pergament. Într-un castron mare, bateți ouăle și adăugați dovlecelul mărunțit, piureul de banane, siropul de arțar, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Se amestecă pentru a combina toate ingredientele, astfel încât să rezulte un amestec omogen. Adăugați făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea de mare și amestecați ușor pentru a încorpora aceste ingrediente uscate în compoziția lichidă.

Nu amestecați prea mult. Turnați  apoi conținutul în tava tapetată cu hârtie de pergament și coaceți 50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Lăsați apoi Pâinea cu dovlecel și lămâie să se răcească cel puțin 20 de minute și bucurați-vă de ea. Păstrați resturile într-un recipient ermetic într-un loc răcoros și uscat timp de 2 – 3 zile sau la frigider, până la o săptămână.

În lipsă de dovlecel proaspăt, puteți folosi și zucchini. Noi vă recomandăm să optați pentru vegetale bio sau ecologice, cu atât mai mult cu cât în rețetă veți folosi fructul cu totul, inclusiv coaja.

Recomandarile noastre