Pastele Pappardelle cu unt și roșii îți face viața mai veselă. O rețetă care se face rapid

Pastele Pappardelle cu unt și roșii îți face viața mai veselă. O rețetă care se face rapid
Cui nu îi plac pastele? Sunt un deliciu fără de care viața noastră ar fi cam tristă. Așa se spune. Sunt felurite, ca formă, iar rețetele, absolut delicioase.

Vă propunem azi o rețetă foarte simplă de Pappardelle cu unt și roșii. Pappardelle sunt paste mari, foarte late, plate, asemănătoare cu fettuccine late. Aceste paste sunt originare din regiunea Toscanei. Tipurile proaspete au o lățime de doi până la trei centimetri și pot avea margini canelate, în timp ce pappardelle de ou uscat au laturile drepte. Noi am putea spune că seamănă cu niște tăiței lați, făcuți în casă.

Din fericire, la supermarketuri găsim o multitudine de variante de pappardelle, așa că nu trebuie să ne punem să frământăm aluatul.

Pappardelle cu unt și roșii, ingrediente

6 linguri de unt, împărțite

2 catei de usturoi

1 kg de roșii cherry, tăiate la jumătate

1 linguriță condimente italiene

1 linguriță sare

1/2 linguriță piper negru

1 lingură miere

1/4 cană apa cu amidon pentru paste

Parmezan pentru servire

Mod de preparare

Trebuie să știți că Pappardelle cu unt și roșii se prepară relativ ușor și că poate constitui o masă principală de prânz sau chiar pentru cină. Dacă aveți oaspeți la masă, îi veți impresiona cu aromele delicioase din acest fel de mâncare. Pentru început, încălziți două linguri de unt, la foc mediu spre mic. Adăugați apoi usturoiul mărunțit sau zdrobit ( îl puteți da inclusiv pe răzătoarea mică) și gătiți până se parfumează.

Apoi, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate. Rețeta prevede acest fel de roșii pentru că sunt cele mai aromate și parfumate. De asemenea, gustul lor este mai dulce decât al altor tomate. Odată cu roșiile se adaugă condimente italiene, sare și piper. Dați focul la mediu și gătiți până când roșiile devin o cremă groasă.

Se ia tigaia de pe foc. Adăugați mierea, untul rămas și apa cu amidon pentru paste și amestecați până când untul se topește. Adăugați apoi pastele fierte în sos și amestecați ușor. Serviți aceste pappardelle cu unt și roșii cu parmezan ras deasupra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FEAST ON THESE (@feastonthese)

Sursa: Instagram / Festonthese