Paradisuri în miniatură ale Planetei. Cele mai mici insule din lume

Paradisuri în miniatură ale Planetei. Cele mai mici insule din lume
La prima vedere, arată ca niște micuțe petice de pământ și nimeni nu s-ar gândi că în aceste locuri există viață. Sunt cele mai mici insule din lume.

În cele mai mici insule ale lumii oamenii trăiesc, iubesc și nu au nici un fel de probleme că tehnologia e mult prea departe.

Paradisuri în miniatură ale Planetei. Cele mai mici insule din lume

Insula Bishop Rock, care face parte din cele 1040 de insule mici numite Scilly Isles nu este altceva decât o stâncă pe care cineva a ridicat la un moment dat, un far. Potrivit unei legende, în secolul al XIII-lea în acest loc uitat de lume erau aduși cei mai periculoși criminali, cărora li se dădea doar pâine și apă.

Abandonați de lume, aceștia nu rezistau mult timp și treceau la cele veșnice… O altă insulă mică ca o cutie de chibrituri este Tristan de Cuhna, din sudul Oceanului Atlantic. Specialiștii susțin că aici trăiesc doar 272 de persoane, care sunt rude între ele.

Insula unde a trăit Barbă Neagră

Despre singura insulă de pe râul Tibru care traversează capital Italiei, Isola Tiberina, nimeni nu a reușit până acum să afle adevărul. Și asta pentru că încă din secolul al III-lea î.e.n. acest loc a fost considerat de unii unul binecuvântat de zei. În timp ce alții spuneau că ar fi plin de forțele răului.

Se cunoaște faptul că în trecut aici s-a aflat un templu antic. Iar în Evul Mediu locul a devenit o închisoare grea pentru infractori. Cu siguranță că toată lumea își amintește de celebrul pirat, Barbă Neagră, însă puțini știu că acesta a trăit în micuța insulă Dunbar Rock. De altfel se crede că aici ar fi ascuns piratul o celebră comoară.

Foula are doar 30 de suflete

Toshima este o altă frumusețe ale lumii, care aparține de Japonia și are doar 330 de locuitori care trăiesc fericiți, departe de răutățile planetei. O adevărată ciudățenie o constituie cu siguranță Rubh’a Chruidh, care e mai degrabă o… insuliță. Dat fiind faptul că aceasta se întinde pe doar 0,016 kilometri pătrați.

Cum se găsește lângă portul Oban din Scoția, un om de afaceri s-a gândit că n-ar fi rău dacă și-ar ridica o superbă casă de vacanță. Cum e să trăiești într-o comunitate formată din doar 30 de oameni? Curioșii se pot duce să vadă asta cu proprii ochi la Foula. Despre care se crede că ar fi cea mai izolată insulă locuită din Marea Britanie.

Potrivit istoriei, primii care au fondat aici o așezare au fost normanzii în secolul al IX-lea.  50 de suflete trăiesc pe insula Pitcaim din sudul Oceanului Pacific care își desfășoară activitatea pe doar 3,2 kilometri. Ca o curiozitate, toți oamenii poartă numele de familiei ai celor patru lideri ai revoltei militare de pe Bounty. În acest mic Paradis limba oficială este o combinație între tahitiană și engleză și nu există decât un bar și o cafenea.

Sursă foto: stiridinlume

Recomandarile noastre