Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce, un preparat de vară gustos, sățios, dar mai ales, răcoros.

Ingrediente pentru Rețeta Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce:

1 pachet de spaghetti nr 7

1 cutie iaurt cremos

250 gr brânză telemea

5-6 castraveți cornișon

mărar și mentă

suc de lămâie

sare și piper

ulei de măsline

porumb

Mod de preparare

Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice, sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb spaghetele, ne ocupăm de deliciosul și răcorosul sos grecesc de iaurt cu castraveți.

Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt. Adăugăm și brânza telemea tot dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt și omogenizăm compoziția. Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.

Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill. Spaghetele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece. Se servesc spaghetele amestecate cu deliciosul și răcorosul sos de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.

Sursa: Chefi la cuțite

Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, rețeta lui Vlăduț

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp