Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce, un preparat de vară gustos, sățios, dar mai ales, răcoros.
Ingrediente pentru Rețeta Spaghete cu sos grecesc de iaurt și porumb dulce:
1 pachet de spaghetti nr 7
1 cutie iaurt cremos
250 gr brânză telemea
5-6 castraveți cornișon
mărar și mentă
suc de lămâie
sare și piper
ulei de măsline
porumb
Mod de preparare
Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice, sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb spaghetele, ne ocupăm de deliciosul și răcorosul sos grecesc de iaurt cu castraveți.
Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt. Adăugăm și brânza telemea tot dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt și omogenizăm compoziția. Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.
Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill. Spaghetele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece. Se servesc spaghetele amestecate cu deliciosul și răcorosul sos de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.
Sursa: Chefi la cuțite
Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, rețeta lui Vlăduț
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook