Un meniu pe bază de paste este cel mai simplu de preparat. Și cine nu iubește pastele? Veți adora aceste paste cremoase.
Ingrediente pentru paste cremoase cu pui cu crustă de lămâie
Paste și piept de pui: – 3-5 bucăți de piept de pui (tăiate pe jumătate)
– 1 kg paste
– 1/2 cană din apa în care veți fierbe pastele
– 3 linguri de unt nesărat
– 1/4 cană ulei de măsline
– 6-8 caței de usturoi tocați
– 1 ceapă mica tocată
– 1/2 linguriță fulgi de ardei roșu
– coajă de la o lămâie
– sucul de la o jumătate de lămâie
– 1 ceașcă lapte
– 1 ceașcă smântână de gătit
– 200 g parmezan ras (în funcție de preferințe)
– 1 linguriță praf de ceapă
– 1 linguriță praf de usturoi
– 1 linguriță piper alb
– 1 linguriță piper negru
– (mai mulți fulgi de ardei roșu dacă doriți)
– sare după gust
– 1/4 linguriță cayenne (opțional)
– o mână de pătrunjel proaspăt tocat
– 1/2 cană apă pentru paste
Crustă: – 3/4 cană făină AP
– 1 1/2 linguriță praf de usturoi
– 1 linguriță praf de ceapă
– 1 linguriță piper alb
– 1/2 linguriță sare
– 2 linguri condimente italiene
– 1/2 linguriță pudră de chili
– 1 1/2 linguriță piper negru
– 3 ouă batute
– coajă de la o lămâie
– 1/2 linguriță sare
– 200 g pesmet panko
– 1 linguriță piper alb
– 1 linguriță piper negru
– 1/2 linguriță sare
Mod de preparare
Tăiați pieptul de pui în jumătate și bateți-l puțin. Acoperiți fiecare bucată de pui în amestecul de făină, apoi în amestecul de ouă, apoi în amestecul Panko și asigurați-vă că toate sunt acoperite uniform.
Prăjiți fiecare bucată în ulei. Vrem doar să-i dăm o culoare aurie frumoasă, așa că prăjiți la foc mediu aproximativ 2 minute pe fiecare parte. După ce ați terminat de prăjit, puneți-le în cuptor și coaceți timp de 8-10 minute sau până când puiul este complet gătit.
Într-o tigaie separată, prăjiți usturoiul, ceapa și fulgii de ardei roșu în unt și ulei de măsline timp de aproximativ 2-3 minute. Apoi adăugați coaja de lămâie și sucul de lămâie și mai sotați încă 2 minute. Adăugați laptele, smântâna lăsați să fiarbă aproximativ 2-3 minute.
Apoi adăugați parmezanul, lăsați-l să se topească complet – apoi adăugați condimentele și pătrunjelul proaspăt tocat. Dacă gustul e bun, adăugați pastele fierte, precum și 1/2 cană din apa în care au fiert pastele. Continuați să lăsați sosul cu paste să fiarbă până când sunteți mulțumit de consistența lui. În final, serviți cu file-urile de pui deasupra.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook