Simona Ionescu / Redactor Șef

Pătlagina, plantă miraculoasă pentru plămâni și căile respiratorii

Pătlagina, plantă miraculoasă pentru plămâni și căile respiratorii
Se mai numește iarba babei, limba broaștei, limba mânzului, limba șarpelui, mama pădurii. Pătlagina are atâtea nume pentru că a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata rănile și numeroase afecțiuni.

Studiile au arătat că pătlagina este eficientă atât ca remediu pentru vindecarea rănilor, cât și ca agent împotriva ulcerațiilor, agent antidiabetic, agent antidiareic, agent antiinflamator, agent antibacterian și agent antiviral. Totodată, pătlagina combate oboseala, fiind un bun antioxidant și un aliat împotriva radicalilor liberi.

Pătlagina, plantă miraculoasă pentru plămâni și căile respiratorii

Pătlagina, pe care o găsiţi la Plafar, este folosită de secole pentru tratarea cu succes o mulţime de afecţiuni. Are efecte miraculoase în curăţarea plămânilor și căilor respiratorii, ajută şi ulcerul, purifică și sângele, afecțiunile vezicii biliare, infecțiile pielii, furunculele, rănile severe.

De secole, s-a răspândit vestea despre ce minuni face pătlagina. Ca leac  dovedit  planta tratează cu succes o varietate de afecțiuni: nu numai plămânii și căile respiratorii (tusea convulsivă, bronșita), ulcerul, dar purifică și sângele, afecțiunile vezicii biliare, infecțiile pielii, furunculele, rănile severe. Nu în ultimul rând, remediile de pătlagină normalizează valorile colesterolului și trigliceridelor.

Siropul de pătlagină, rețeta

  • Siropul de pătlagină se găsește în farmacii, dar îl  putem prepara și în casă.  Tețetă inedită, preparată de călugării de la Mănăstirea Turnu.
  • Ingrediente: 500 g frunze proaspete, 500 g miere polifloră
  • Frunzele proaspete de pătlagină, spălate în mai multe ape, se pun într-o pungă care  se pătrează în congelator timp de 24 de ore.
  • După aceea, punga respectivă se presează cu râșnița.
  • Peste sucul obținut se adaugă aceeași cantitate de miere și ingredientele se amestecă foarte bine până se omogenizează.
  • Siropul obținut se fierbe, la foc mic, timp de 15 minute, apoi se toarnă fierbințe în sticluțe, care se închid ermetic.
  • Este important ca răcirea siropului să se facă treptat. De aceea, peste sticluțe se pune un prosop gros.
  • După ce s-au răcit, sticluțele se păstrează într-un loc răcoros: la frigider sau în pivniță.
  • Zilnic se administrează câte 3 lingurițe de sirop, timp de o săptămână. Rezultatele nu întârzie să apară. Acest sirop este un remediu de excepție pentru afecțiunile respiratorii și pentru tusea severă și efectul tratamentului este de durată.

Ceai de pătlagină

Ceaiul de pătlagină se prepară cu planta uscată. O găsiți la orice Plafar.

Acest preparat are efecte pe plan intern și extern, la rănile dificile.

Ingrediente: 500 apă plată sau apă de izvor  și un pumn de frunze de pătlagină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre