Pătrățele cu cremă și mere n-au egal. Nu există ceva mai delicios – Rețetă

Pătrățele cu cremă și mere n-au egal. Nu există ceva mai delicios – Rețetă
Aceasta este o rețetă fabuloasă. Seamănă, cel puțin ca aspect, cu tradiționalul cremeș (n. cremșnit). Dar, veți vedea, e mult peste acesta.

Aceste pătrățele cu cremă și mere sunt cu adevărat fabuloase. Aluatul fraged vi se va topi în gură, iar gustul din interior vă va purta în al nouălea cer. Crema cu gust de vanilie e îmbogățită de textura și gustul merelor. Pentru a prepara această prăjitură urmați întocmai pașii de mai jos și lșista ingredientelor.

Ingrediente pentru Pătrățele cu cremă și mere

0 bucată aluat foietaj ( o rolă dreptunghiulară)

350g cremă (1 ou 250 ml lapte 65g zahăr 25g amidon o bucată de coajă de lămâie 1/2 linguriță extract de vanilie)

1 măr

după gust zahăr pudră

lapte (pentru periaj)

Mod de preparare

Mai întâi se prepară crema. Se încălzește laptele cu coaja de lămâie și extractul de vanilie. Între timp, se amestecă oul cu zahărul și amidonul, se toarnă laptele fierbinte peste acest amestec, și se aduce la fierbere. Se amestecă până se întărește, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Se întinde foaia de foitaj lăsând-o în hârtia de copt prevăzută și se înțeapă cu vârfurile unei furculițe pe o jumătate. Pe cealaltă jumătate se toarnă jumătate din cremă, se întinde cu o spatulă până ajunge pe margini, apoi se taie merele cu o mandolină (trebuie să fie foarte subțiri), și se distribuie deasupra. Apoi se acoperă cu restul de cremă și se acoperă cu un alt strat de mere.

Se îndoaie în două foietajul, se împarte în 18 pătrate, se unge suprafața cu puțin gălbenuș de ou sau lapte și se coace la 200 de grade Celsius, în cuptorul static încins, timp de aproximativ 20 de minute. Coaceți până ce suprafața prăjiturilor va deveni aurie.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se taie, se presară cu zahăr pudră și se servește. Pentru mai multe detalii urmăriți vide-ul atașat.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre