Pe asta nu o știai. De ce să bei apă caldă cu lămâie seara

Pe asta nu o știai. De ce să bei apă caldă cu lămâie seara
Se spune că e ideal să îți începi ziua bând apă cu lămâie. Trebuie să bei apă cu lămâie dacă vrei să slăbești. Dar știai cât de important e să bei seara?

Despre dieta cu apă cu lămâie am scris aici.  Apa caldă cu lămâie e ideal a fi consumată și dimineața, dar mai ales seara. Recomandarea medicilor e ca, înainte de culcare să storci zeama de la o lămâie într-un pahar cu apă caldă și să bei amestecul.

Specialiștii arată că astfel vei elimina toxinele din sânge și îți vei accelera metabolismul în timpul nopții, efectul fiind că acest lucru te va ajuta să slăbești mai repede și mai eficient, dacă te decizi să ții și o dietă. Lămâia are un aport mare de vitamine: E, A, B6, şi C. De asemenea, în sucul de lămâie se găsesc mai multe elemente importante pentru buna funcționare a organismului: fosfor, zinc, potasiu, magneziu, fier, cupru şi calciu. Toate acestea te vor ajuta să atingi o stare de sănătate optimă.

Lămâia este un remediu pentru mai multe afecțiuni

Medicii arată că sucul de lămâie este indicat persoanelor care suferă de probleme cardiace. Celor care suferă de tensiune arterială mărită, li se recomandă să își înceapă ziua bând zeamă de lămâie stoarsă într-un pahar cu apă caldă. Licoarea este leacul ideal pentru a scădea tensiunea arterială.


Actor celebru pus la zid de colegele de la Hollywood: ”E gras, nu știe să se lupte, se poartă foarte urât”

Cum îți amenajezi bucătăria perfectă. Avem cele mai tari ponturi


Dimineaţa este recomandat să faci gargară cu apă cu lămâie. Acest lucru e de ajutor mai ales dacă te confrunţi cu infecţii la nivelul gâtului. Lămâia are efect antimicrobian. Stoarce zeama de lămâie într-un pahar și apoi folosește-o pentru gargară timp de câteva minute.

Cel mai popular fruct din familia citricelor este de ajutor și în cazul persoanelor care au mătreață. Pentru a scăpa de această problemă inestetică și frustrantă e suficientă o cură de masaj al scalpului cu zeamă proaspătă de lămâie, cu 10 minute înainte de a te spăla pe cap. Practic, se aplică sucul de lămâie, se lasă să acționeze 10 mine, apoi îți poți urma rutina obișnuită pentru spălarea părului.

Sursa foto: Pixabay / Aviavlad