Pericol de moarte! Au umplut planeta cu marfă second-hand care poate aduce un nou dezastru

Pericol de moarte! Au umplut planeta cu marfă second-hand care poate aduce un nou dezastru
Aproape 5 milioane de oameni au murit din cauza virusului care a speriat planeta. Pentru unii ”băieți deștepți” a fost momentul să scoată mulți bani. Au umplut planeta cu marfă second-hand. O marfă periculoasă, care ar putea provoca moartea multor oameni.

Pandemia a găsit Omenirea total nepregătită. Nu au existat suficiente măști de unică folosință, echipamente pentru cadrele medicale, nici paturi utilate pe Terapie Intensivă. Au apărut peste noapte firme care s-au mobilizat și au început să facă mulți bani.

Pericol de moarte! Au umplut planeta cu marfă second-hand

Pandemia a luat prin surprindere și pe specialiști. În fiecare zi, se mai află câte ceva neașteptat. A fost momentul când unii s-a gândit să facă bani mulți.

O știre uluitoare vine din Statele Unite, dar se întâmplă peste tot în lume. O anchetă a CNN a dezvăluit că zeci de milioane de mănuși de unică folosință sunt, de fapt, folosite și spălate în Thailanda!

CNN arată că în prim-plan este un sistem uriaș care se ocupă de repunerea în circulație a mănușilor deja folosite, scrie evz.ro.

Unele sunt pline de sânge, dar muncitorii nu se plâng și nici cei care au pus la cale ”afacerea”. Mai importanți sunt banii, nu și faptul că pun milioane de vieți în pericol.

Au început mai multe anchete penale

În SUA și din Thailanda au început mai multe anchete penale. Jurnaliștii americani au descoperit modul se lucrează la recondiționarea mănușilor folosite.

La una dintre periferiile din Bangkok (capitala Thailandei) au fost descoperiți saci plini de mănuși medicale folosite. Unele erau murdare, altele erau pătate de sânge. Toate erau băgate într-un bol din plastic, umplut cu colorant albastru.

La această situație s-a ajuns din cauză că în pandemia de coronavirus a crescut cererea pentru mănuși de nitril de calitate medicală. Prin urmare, milioane de mănuși de calitate inferioară au fost exportate în SUA, dar și în alte țări din toată lumea.

Experții americani sunt îngroziți și au declarat pentru CNN că mănușile de nitril sunt „cea mai periculoasă marfă de pe Pământ în acest moment”. După verificarea registrelor de import, autoritățile americane au ajuns la concluzia că o companie thailandeză a expediat alte zeci de milioane de mănuși în toată lumea.