Pfizer testeaza un medicament care ar putea preveni COVID-19

Pfizer testeaza un medicament care ar putea preveni COVID-19
Marile companii farmaceutice caută tratamente cât mai eficiente împotriva COVID-19. Explozia noului val al pandemiei pune deja presiune pe sistemul medical în multe țări.

Pe lângă vaccinul date deja în folosință, Pfizer testeaza un medicament care ar putea preveni COVID-19. Liderul farma în administrarea serului său ARN-messager – anunță că a început să testeze noul său medicament care ar putea preveni COVID-19. Se fac deja teste pentru tratamentul antiviral care va fi folosit pentru cei deja expuși la coronavirus. Este vorba de un medicament cu administrare orală.

Pfizer testeaza un medicament care ar putea preveni COVID-19

Rezultate promițătoare vin și de la o echipa de medici din Grecia, coordonată de un profesor de patologie și boli infecțioase. El a colaborat cu specialiști din Italia și Olanda pentru a obține un nou medicament care tratează insuficiența respiratorie a bolnavilor de pneumonie, provocată de noul coronavirus. Rezultatele indică o reducere cu 55% a deceselor și o ameliorare pentru 64% din bolnavi. Acest medicament a fost depus și se așteptată luna viitoare aprobarea Agenției Europene a Medicamentului.

Când se preconizează revenirea la viața normală

Consilierul delegat al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a prognozat că peste un an se va putea reveni la „viaţa normală” după pandemia de COVID-19 graţie vaccinurilor, însă a subliniat că va fi nevoie probabil de o vaccinare „anuală”, relatează EFE.

„Într-un an cred că vom fi capabili să revenim la viaţa normală”, a asigurat Albert Bourla, într-un interviu acordat duminică televiziunii ABC. El a precizat că acest lucru nu înseamnă că nu există şi alte variante, însă că vaccinurile vor permite controlarea răspândirii virusului.

Potrivit acestuia din cauza noilor variante, oamenii vor trebui să se vaccineze anual. Declarațiile apar în contextul în care, în mai multe țări de pe glob, a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Săptămâna acesta administrarea dozei boost a început inclusiv în țara noastră.