Orezul este un aliment sănătos care ar trebui să nu fie evitat în alimentație, ci consumat cu regularitate. Alăturat cu legume, acesta e ideal pentru a fi servit lângă carne, sursă principală de proteine, pentru a evita pâinea sau alte făinoase. Iată cum se prepară pilaful de orez în straturi. În final ajunge în cuptor.

Ingrediente:

2 căni de orez (200 ml) prefiert, carne la alegere – găina, porc, vită, iepure(1 kg), 2 cepe mari, 2 morcovi mari sau 4 mai mici, usturoi după gust, 30 gr de unt, mirodenii – turmenic, piper, o frunză de dafin, boia de ardei dulce, boabe de barbaris, oregano, sare după gust.

Preparare:

În prima etapă se înăbușă separat carnea cu puțină sare și cu condimente. Separat se va înăbuși morcovul dat pe răzătoare, și tot separat se călește și ceapa tăiată mărunt.


Ce semn i-a trimis Dumnezeu Parintelui Calistrat. Nu l-a ajutat nici „țuicuța” de după agheazma de dimineață

„Prințul Banatului” revine. Fiu-său, Rami Iskandarani face iureș pe banii lui în cluburi


Pentru a pregăti pilaful adăugați în orezul uscat condimentele și sarea. Amestecăm. Vom avea nevoie de un ceaun sau o oală ( 3 – 5 litri). Pereții ceaunului îi vom unge cu unt. Primul strat pe care îl vom pune va fi carnea cu tot cu grăsimea rămasă de la ea în tigaie.  Al doilea strat va fi ceapa înăbușită. Al treilea strat va fi morcovul. Ultimul strat va fi orezul.

Deasupra vom pune usturoiul întreg și câteva felii de unt. Vom turna apă clocotită ca să acopere orezul cam 1 centimetru. Vom acoperi ceaunul cu un capac și îl vom da în cuptorul supraîncălzit la 200 grade, timp de 1 oră – 1oră și 30 de minute.

După ce orezul va fi gata, îl vom răsturna pe un platou mare, pentru servire.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp