Fiul controversatului afacerist Zaher Iskandarani, supranumit „Prințul Banatului” și „Emirului contrabandiștilor”, e mare amator de petreceri. Aflat în urmă cu câteva zile pe litoral, n-a ratat ocazia unei distracții de pomină, la finalul căreia nota de plată a fost astronomică, într-unul dintre cele mai exclusiviste cluburi de la malul mării, scriu jurnaliștii de la Cancan.ro, care au făcut publice imagini din timpul petrecerii.
Împreună cu mai mulți prieteni, fiul „Emirului contrabandiștilor” și-a făcut apariția în renumitul club la scurt timp după ce s-a deschis. Iskandarani Jr. s-a instalat la una dintre cele mai bune mese și le-a cerut ospătarilor să aducă mai multe sticle de vin scumpe.
Noaptea trecută, Iskandarani junior a petrecut maxim în clubul său de acasă, de la Timișoara, unde s-a dansat frenetic, mult după miezul nopții. Rami Iskandarani face public acest lucru pe un cont de socializare.
Iskandarani senior sfidează poliția de ani de zile
În vreme ce Rami se distrează în văzul lumii, tatăl său e de negăsit, dar asta doar în teorie. Pe site-ul Poliţiei Române, numele lui Zaher Iskandarani apare la categoria „Most Wanted”. Iskandarani, numit „Prințul Banatului” și „Emirul contrabandiștilor” e căutat pentru un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani de închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Neti Sandu și cel mai greu moment al vieții ei: părăsită după 10 ani de relație
Julia Roberts a fugit în trecut, mai ceva ca Forrest Gump, chiar de la propria nuntă
„Susnumitul se sustrage executării pedepsei. Din datele obținute până în prezent, persoana urmărită a părăsit teritoriul României, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare, dispunându-se totodată urmărirea internațională. Semnalmente: înălțime 1.82 m, ochii verzi”, notează Poliția Română.
Student la Construcții, traficant de aur și apoi de țigări
Zaher Iskandarani s-a născut la 1 ianuarie 1958 în Siria. A beneficiat de relaţiile strânse între Hafez Al Assad şi Ceauşescu şi a ajuns la studii în România, unde a făcut Facultatea de Construcţii din Timişoara. În paralel cu studiile, s-a ocupat şi cu traficul de aur.
Aşa a ajuns să fie cercetat de Miliţie, însă s-a ascuns în casa Cameliei Pomană, care i-a devenit ulterior soţie. A fost condamnat, dar a reuşit să fugă din ţară. A revenit după Revoluţia din 1989, a obţinut cetăţenia română în 1992 şi a înfiinţat renumita firmă SC Rama International SRL.
Iskandarani a fost cercetat în multe dosare penale de contrabandă cu țigări începând cu 1995, cu prejudicii de sute de mii de euro aduse statului român, fiind arestat în repetate rânduri de magistrați. El a adunat zeci de condamnări pentru șantaj, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și instigare la călcarea de consemn.
Fuga din țară, la marele pont
Iskandarani se sustrage de la executarea unei pedepse cu închisoarea de cinci ani, la care a fost condamnat în aprilie 2014, la Curea de Apel București, după un proces de nouă ani. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, structura Centrală, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă cu țigări, constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, concurență neloială și folosirea fără drept a unei mărci.
În final, condamnarea a fost doar pentru evaziune, restul infracțiunilor intrând sub incidența prescrierii. Zaher mai trebuie să plătească, conform sentinței, daune de 1,8 milioane de lei, plus penalitățile aferente.
Cu numai o zi înainte de pronunțarea sentinței din 18 aprilie 2014, Zaher Iskandarani a părăsit fără nicio problemă Timișoara și a fugit în Liban. Poliția Română susține că nu sunt imagini cu infractorul.
În august 2016, presa a prezentat fotografii cu Zaher Iskandarani savurându-și cafeaua și nargileaua în barul-restaurant Petit Cafe, localul său preferat pe care îl frecventează zilnic. Acesta se găsește pe malul Mării Mediterane, pe Bulevardul General De Gaulle, în apropierea apartamentului cu trei camere pe care, arată sursa citată, Zaher Iskandarani l-a cumpărat în orașul libanez Kaslik.
Cel mai mare contrabandist de țigări din România, condamnat la ani grei de pușcărie și dat în urmărire internațională de ani, se relaxează în Liban, una din puținele țări cu care România nu are acord de extrădare.
Sursa foto: Instagram, Cotidianul.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook