Plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză

Plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză
Foarte interesantă rețeta lui Vlăduț preparată în ediția din 20 septembrie, de la Super Neatza. El a ales să pregătească, spre deliciul matinalilor, dar și pentru a folosi drept inspirație telespectatorilor, o rețetă de plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză.

Vlăduț, magicianul din bucătărie de la super Neatza, a pregătit înytr-o zi plăcintă cu ceafă de porc servită cu sos de iaurt și cremă de brânză. Rețeta conține ceafă de porc, cartofi, ceapă, mere, dar și alte ingrediente delicioase.

Plăcintă cu ceafă de porc – Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

Ingrediente pentru umplutură: 1 kg ceafă de porc

sare și piper

2-3 linguri de ulei

3 cartofi medii

3 cepe

3 mere

Ingrediente pentru sos: 400 gr iaurt grecesc

300 gr cremă de brânză

1 ceapă roșie

chimen

câteva cubulețe de mere coapte

Mod de preparare

Se lasă foile de plăcintă la decongelat timp în care se pregătesc ingredientele pentru umplutură și sosul de iaurt cu cremă de brânză. Ceafa de porc, porționată în medalioane grosiere, se asezonează cu sare și piper, se rumenește la tigaie în puțin ulei, pe ambele părți, apoi se continuă prepararea la cuptor, ca la orice rețetă clasică de friptură de porc. După ce este gata, se lasă la temperat și se taie în cubulețe mici.

Între timp, se fierb cartofii necurățați de coajă în apă cu sare. Se curăță, se toacă în cuburi și se trag la tigaie împreună cu ceapa tocată, în grăsime de la carne. Se asezonează cu sare piper și boia de ardei. Merele se coc la cuptor doar până devin ușor moi, apoi se toacă în cubulețe și se adaugă peste ingredientele din tigaie. Se adaugă și friptura din ceafă de porc și se amestecă bine toate aceste ingrediente.

Cu acest amestec se umplu foile de plăcintă grupate câte 3-4 și unse între ele cu puțin ulei, sau unt. Se rulează bine cu umplutura în interior și se așază în tava de cuptor. Se ung și la suprafață cu puțin ulei pentru a căpăta culoare aurie după coacere.

Sosul de iaurt cu cremă de brânză se prepară foarte rapid și ușor. Se amestecă iaurtul cu crema de brânză, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt și merele tocate în cuburi. Chimenul se trage ușor la tigaie pentru a-și degaja aroma, apoi se adaugă peste amestecul de iaurt cu brânză și celelalte ingrediente. Cu acest delicios sos de servește interesanta plăcintă cu ceafă de porc.

Sursa: Chefi la cuțite