Gospodinele au mult de muncă acum, se străduiesc să pună varză și să umple ultimele borcane cu zacuscă. Puneți varza la butoi, dar păstrați una și pentru plăcintă.

Plăcinte cu varză și iaurt. Rețeta

O plăcintă cu varză este foart gustoasă, dar mai ales foarte sănătoasă. Este ușor de făcut.

Ingrediente

  • 3 ouă;
  • 235 ml chefir/iaurt sau lapte bătut;
  • 93 g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • o varză medie;
  • sare, piper, mărar după gust;
  • susan pentru decorare.

Mod de preparare

  • Varza se taie mărunt și se înnăbușă în tigaie până este semipreparată.
  • Adăugă verdeața, piperează, sărează, însă nu pune foarte multă sare deoarece și aluatul va conține sare.
  • Mixează: un ou, făina, chefirul, praful de copt și adaugă un praf de sare. Aluatul trebuie să arate ca smântâna grasă.
  • Celelalte 2 ouă rămase le mixați în alt bol.
  • Unge tava cu ulei de floarea-soarelui și toarnă în tavă jumătate din aluatul obținut. Peste aluat se pune varza călită, iar deasupra ei se toarnă ouăle mixate și apoi aluatul rămas. După dorință, poți să presari plăcinta cu susan.
  • Coace plăcinta în cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verifică dacă este gata cu o scobitoare.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri