Planul oficial al NASA despre prima întâlnire cu extratereștrii a fost dezvăluit

Planul oficial al NASA despre prima întâlnire cu extratereștrii a fost dezvăluit
Conform specialiștilor și pasionaților de misterioasele farfurii zburătoare, marele moment al întâlnirii dintre oameni și extratereștrii se apropie.

Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) semnalează importanța existenței unui astfel de program și subliniază să instituția nu este pregătită pentru un astfel de eveniment.

Fostul senator și astronaut Bill Nelson, care este acum directorul NASA, spune că agenția nu a elaborat un plan pentru o întâlnire cu o formă de viață extraterestră, chiar dacă agenția a lucrat în tandem cu cercetătorii care explorează posibilitate de viață în afara planetei – și a trimis mesaje în Univers în numele Pământului.

„Are NASA un plan dacă un OZN s-ar dovedi a fi o formă extraterestă?”, l-a întrebat jurnalista Margaret Hoover pe Nelson.

„Nu”, a răspuns acesta.

„Dar primul lucru pe care am vrea să-l facem este să stabilim dacă ne e prieten sau dușman. Nu am ajuns încă în acest punct de a elabora un plan deoarece nu știm încă ce sunt aceste fenomene. Cred că toate aceste apariții de pe cer sunt reale, nu sunt iluzii optice sau o eroare de radar. Deci trebuie să aflăm ce sunt acestea. Când vorbesc cu piloții din NAVY aceștia sunt convinși că au văzut un OZN, deoarece l-au văzut cu ochii lor și l-au urmărit”, a explicat Nelson, făcând referire la experiența unui pilot NAVY care a întâmpinat un obiect zburător neidentificat care se comporta ciudat și care se mișca mult prea repede.

Bill Nelson

Și chiar dacă NASA nu are încă un plan despre cum se va aborda o posibilă primă întâlnire între om și extraterestru, directorul instituției de intelligence consideră că abordarea trebuie să fie spre descoperirea vieții în afara spațiului terestru, înainte ca ea să vină la noi să se prezinte.

SUA: Ideal ar fi să aflăm totul despre ei înainte

„Trebuie să identificăm viața extraterestră înainte, iar după ce facem asta o să știm ce avem de făcut mai departe. Nu avem nici cea mai mică idee dacă un extraterestru își va face apariția. E o speculație uriașă. Dar suntem în căutarea vieții extraterestre și a înțelegerii acestor fenomene pe care piloții le-au văzut. Vrem să știm ce sunt și cum să ne comportăm cu ele”, a spus Bill Nelson.

OZN surprins de piloții americani

Presa americană l-a criticat pe șeful NASA pentru aceste răspunsuri, jurnaliștii titrând că acesta a evitat să răspundă și chiar a mințit, fiind de notorietate faptul că guvernul american adesea se pregătește pentru nenumărate scenarii, mai mult sau mai puțin posibile. În plus, NASA studiază de foarte mulți ani aceste fenomene care abia recent au fost declasificare și confirmate.

O altă „farfurie zburătoare” întâlnită de NAVY

Departamentul Apărării a fost autorizat să redeschidă biroul Task Force al Pentagonului, care se ocupă de aceste fenomene, însă există controverse cu privire la instituția care ar trebui să se ocupe de astfel de investigații.

Forțele Spațiale Americane, o nouă ramură care împarte resursele cu Forțele Aeriene ale SUA, a declarat, în august, că ar prefera să nu fie responsabilă de proiectele privind civilizațiile extraterestre.