Poftă de ceva dulce? Iată cât de repede se prepară halvaua, cel mai bun desert oriental

Poftă de ceva dulce? Iată cât de repede se prepară halvaua, cel mai bun desert oriental
Dacă sunteți în pană de idei și vreți neapărat să consumați un desert cu totul ieșit din comun, încercați să preparați acasă o bunătate de halva.

E cunoscută în Orientul Mijlociu, dar a devenit și preferata celor din Europa. Ce spuneți dacă ați încerca să preparați halvaua acasă? Nu veți regreta.

Poftă de ceva dulce? Iată cât de repede se prepară halvaua, cel mai bun desert oriental

Indiferent din ce parte a lumii ați cumpăra halva, specialiștii vă vând un truc: baza este un mus din semințe, ulei vegetal și zahăr sau miere. La prima vedere, a prepara un astfel de produs pare ceva greu, dar cu rețeta aceasta nu veți da niciodată greș. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 g fistic, 100 g unt, 400 g făină, 150 g zahăr pudră, 2 pliculețe cu zahăr vanilat, 200 g pastă de susan.

Mod de preparare

Primul lucru de care trebuie să vă ocupați este să prăjiți fisticul într-o tigaie acoperită și doar la foc mic. La final, se va lăsa să se răcească. Ulterior, untul se va pune într-o tigaie să se topească și se va amesteca cu făina.

Aveți grijă ca făina să fie prăjită puțin până va căpăta o culoare deschisă. Pentru a nu se arde, trebuie să amestecați continuu. Puneți apoi zahărul, zahărul vanilat și pasta de susan. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe.

Se poate păstra în frigider pentru o săptămână

Acest amestec se va turna într-o formă dreptunghiulară de copt, care înainte va trebui să fie tapetată cu hârtie de pergament. După ce se va răci, halvaua se introduce în frigider pentru câteva ore pentru a se întări. La final se va scoate din tavă și se va tăia după preferințe. Se poate păstra în frigider chiar și mai mult de o săptămână.

Potrivit specialiștilor, halvaua are efecte depurative, remineralizante, tonice și antioxidante. Grație conținutului ridicat de lecitină, aceasta este recomandă și pentru memorie. Nu în ultimul rând, halvaua ajută la întărirea ligamentelor și a oaselor, contribuie la absorbția calciului.