Poftiți la spectacol! Grădina Alhambra din centrul Bucureștiului se redeschide după 30 de ani

Poftiți la spectacol! Grădina Alhambra din centrul Bucureștiului se redeschide după 30 de ani
Grădina Alhambra era plină de bucureșteni care voiau să se simtă bine în lunile de vară. Aici s-a cântat pentru prima dată ”Suflet candriu de papugiu” și multe alte melodii românești, devenite șlagăre nemuritoare. După ce a fost scăpată de bălării, Grădina Alhambra se redeschide.

Ce bucurie pentru bucureștenii care își iubesc orașul! Grădina Alhambra din inima Capitalei se va redeschide. De 30 de ani, era lăsată pradă bălăriilor și ruginei. A fost construită în anul 1916 și este prima grădină istorică din Capitală.

Poftiți la spectacol! Grădina Alhambra din centrul Bucureștiului se redeschide

Grădina Alhambra din București se redeschide pe 26 august 2021, după mai bine de 30 de ani. Construită în anul 1916, este prima grădină istorică din Capitală.

Pe 27 august, va fi prezentat spectacolul de muzică şi dans al The Cuban Project. Muzicienii Harvis (voce şi trompetă), El Nino (voce şi percuţie) şi Omar Secada (voce şi pian) vor fi acompaniaţi de un DJ şi de două perechi de dansatori.

Asociaţia Culturală Teatrul Independent Elisabeta, demarează în acest an un proiect dedicat ansamblului format din fostul cinematograf Capitol şi Grădina de Vară Alhambra.

„Am făcut primii paşi în direcţia procesului de reabilitare a celor două spaţii: Grădina Alhambra a fost amenajată, astfel încât să poată găzdui evenimente culturale în condiţii de siguranţă. Ulterior, ambele spaţii vor fi recondiţionate şi redate vieţii culturale a Bucureştiului”, informează promotorii proiectului.

Grădina Alhambra din București se redeschide pe 26 august 2021, după mai bine de 30 de ani

Grădina Alhambra, monument istoric

Grădina Alhambra din Strada Constantin Mille nr. 13 face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, alături de fostul Cinematograf Capitol. Cele două spaţii au avut momentul lor de glorie în perioada interbelică, atunci când se numărau printre cele mai râvnite locuri de petrecere a timpului liber. Reabilitarea lor urmează să pună în valoare arhitectura originală, modernizându-se totodată spaţiile prin intermediul tipurilor de evenimente prezentate.

Prima grădină istorică din București, Grădina Alhambra, a fost construită în anul 1916. Minunăția se redeschide în data de 26 august 2021, cu un concert pop-opera susţinut de grupul Ad Libitum Voices, conform sursei citate, potrivit Agerpres.ro.

Grădina Alhambra a fost uitată timp de mai bine de 30 de ani, iar într-un final, în acest an este adusă la viață. Potrivit organizatorilor de evenimente, spațiul urmează să găzduiască multe evenimente culturale.

Se află în centrul Capitalei

Grădina Alhambra se află în centrul Bucureștiului, pe strada Constantin Mille, nr 13. Superba grădină face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, alături de cunoscutul fost Cinematograf Capitol.

Spațiile acestea au trăit momentele lor de glorie în perioada interbelică. La acel moment erau printre cele mai populare locuri de petrecere a timpului liber alături de prieteni. Arhitectura orginală urmează să fie pusă în valoare prin intermediul reabilitării lor, iar evenimentele prezentate aici vor avea scopul de a moderniza spațiile.

Proiectul format din Grădina Alhambra și fostul cinematograf Capitol, început în acest an, este demarat de Asociaţia Culturală Teatrul Independent Elisabeta.