Poliția recomandă să o lăsăm mai moale cu colindul. Tradiția a devenit periculoasă

Poliția recomandă să o lăsăm mai moale cu colindul. Tradiția a devenit periculoasă
A venit vremea colindelor, dar spre deosebire de anii copilăriei, când îi așteptam cu sufletul la gură, situația s-a schimbat.

Și asta pentru că a merge la colindat a devenit periculos. Inspectoratul de Politie al Județului Botoșani derulează în această lună campania de informare „Sărbători în siguranță” pentru prevenirea infracțiunilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Sfaturi importante

Cu această ocazie, oamenii legii le dau sfaturi părinților ai căror copii vor să păstreze tradiția și să meargă din casă în casă cu colindul. Totul pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute în care cei mici ar putea deveni victime ale infractorilor, minori sau adulți, care îi pot acosta, pentru a le lua bănuții adunați.

Nu lăsați singuri copiii, noaptea, la colindat

Pentru a evita aceste lucruri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le recomandă părinților să meargă alături de copiii lor la colindat, mai ales dacă acest lucru se realizează pe timp de seară sau de noapte.

De asemenea, părinții trebuie să stabilească locațiile și traseul pe care copiii îl vor urma atunci când vor merge la colindat.

Fiți atenți cu ce mijloace se vor deplasa copiii

De asemenea, foarte important este ca părinții să verifice și chiar să stabilească cu ce se vor deplasa copiii la colindat. Oamenii legii le recomandă părinților să le impună copiilor să meargă la colindat cât se poate în perioada zilei. De asemenea se vor evita zonele izolate.

Copiii trebuie învățați ca niciodată să nu intre în discuție cu necunoscuții și sub nici o formă să nu se lasă invitați de aceștia la vreo petrecere sau plimbare cu mașina. Nu în ultimul rând copiii trebuie să știe că dacă li se întâmplă ceva lor sau prietenilor nu trebuie să tacă, ci să le spună tot părinților și polițiștilor.

Recomandarile noastre