Simona Ionescu / Redactor Șef

Porumb cu miere, nuci și scorțișoară, dulcele care se consumă de Sfântul Andrei, ca să vă meargă bine anul viitor

Porumb cu miere, nuci și scorțișoară, dulcele care se consumă de Sfântul Andrei, ca să vă meargă bine anul viitor
Ziua de 30 noiembrie este un moment mult așteptat de toți credincioșii, care-l cinstesc așa cum se cuvine pe ocrotitorul României, sfântul apostol Andrei.

Dacă vreți să aveți noroc și să alungați duhurile necurate, preparați acest dulce minunat când este cinstit sfântul Andrei.

Porumb cu miere, nuci și scorțișoară, dulcele care se consumă de Sfântul Andrei, ca să vă meargă bine anul viitor

Pentru ca anul ce vine să aveți tot ce vă doriți, tradiția spune ca de sfântul Andrei să consumați un dulce simplu, dar care vă va aminti de copilărie. Ingredientele necesare sunt 2 știuleți de porumb uscat, care va fi păstrat din toamnă, zahăr sau miere, după gust, nuci, scorțișoară și puțină sare.

Mod de preparare

Pentru început, îndepărtați boabele de pe știuleți, spălați cât se poate de bine, luați toate urmele de impurități și puneți într-un vas cu apă. Lăsați peste noapte. A doua zi puneți boabele într-un vas mai mare și acoperiți cu apă mai multă. Lăsați la fiert pentru două ore și jumătate. În ultimele zece minute de fierbere, se pune puțină sare și puțin zahăr. Boabele de porumb sunt fierte dacă sunt înflorite. Desertul sfântului Andrei se va servi în cupe peste care veți adăuga miere după gust, dar și nuci și scorțișoară.

Tradiția spune să împărțiți și vecinilor

Există și persoane care în loc de miere sau zahăr preferă un topit și sare. Consumați și sucul care rămâne după ce ați pus miere, pentru că e foarte hrănitor. Este un desert foarte simplu de pregătit și foarte un în toate zilele de post, nu doar de sfântul Andrei.

Pentru a avea spor în tot ceea ce vreți să faceți acest desert se recomandă să fie împărțit și vecinilor. Doar după ce ați dat și altor creștini, e bine să fie consumat. Tot în ziua sfântului Andrei se mănâncă usturoi, ca să fiți feriți de toate relele, vrăji și blesteme, dar și pește, pentru că e dezlegare.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre