Povestea adevărată a bărbatului care vâna și jefuia hipioți

Povestea adevărată a bărbatului care vâna și jefuia hipioți
La mijlocul anilor 1970, traseul hippie era între Europa și Asia de Sud. În principal, hipioții treceau prin Iran, Afganistan, Pakistan, India și Nepal. Mii de tineri călătoreau cât mai ieftin posibil, având drumeții, cumpărând și conducând mini-camionete vechi, ieftine sau autobuze private.

Povestea adevărată a lui Charles Sobhraj. Hipioții aveau tendința de a călători simplu, doar cu un rucsac. Ei nu se îngrijorau de bani, rezervări la hotel sau alte planificări de călătorie standard. 

De-a lungul tuturor punctelor majore de oprire, au prosperat pensiuni ieftine, hoteluri, restaurante, cafenele, cluburi și „fumători”. În timp ce localnicii i-au întâmpinat pe călători cu simpatie, unii i-au văzut drept ținte ușoare pentru furtul de bani sau cecuri de călătorie, pașapoarte, camere video și alte obiecte de valoare pe care le aveau la ei.

Charles Sobhraj

Povestea adevărată a lui Charles Sobhraj. Poate că cel mai cunoscut infractor care a prădat călătorii hippie a fost Charles Sobhraj (Hatchand Bhaonani Gurumukh Charles Sobhraj). Sobhraj s-a născut la 6 aprilie 1944, în magazinul vietnamez Tran Loan Phung. A devenit cunoscut ca hoț, înșelător și infractor în serie.

Sobhraj vorbea fluent mai multe limbi și era un fermecător. A comis primele infracțiuni de tânăr. Încă din adolescență a început cu fapte mărunte și a primit prima sa pedeapsă cu închisoarea (pentru intrare prin efracție într-o casă) în 1963. A fost ținut în închisoarea Poissy de lângă Paris.

A cerut în căsătorie o franțuzoaică

După ce a fost eliberat condiționat, Sobhraj și-a petrecut timpul manipulând înalta societate din Paris și lumea interlopă cu tot felul de escrocherii. A început să acumuleze bogății printr-o serie de spargeri și înșelăciuni. 

În acest timp, Sobhraj s-a întâlnit și a început o relație cu Chantal Compagnon, o tânără pariziană dintr-o familie conservatoare. Sobhraj i-a propus căsătoria lui Compagnon, dar a fost arestat mai târziu în aceeași zi pentru că a încercat să fugă de poliție în timp ce conducea un vehicul furat. A fost condamnat la opt luni de închisoare.

Chantal l-a susținut pe Sobhraj în tot acest timp. Sobhraj și Chantal s-au căsătorit în cele din urmă la eliberarea sa. De îndată ce s-a căsătorit, s-a întors la vechile sale obiceiuri și a fost în curând căutat de poliție pentru spargere. Înainte ca el să poată fi arestat, Chantal a rămas însărcinată și au părăsit Franța în 1970. Cei doi au fugit în Asia.

Au călătorit prin Europa de Est cu documente false, jefuind turiștii cu care s-au împrietenit pe parcurs. Au ajuns la Mumbai mai târziu, în același an. Aici, Chantal a născut o fetiță, Usha. Între timp, Sobhraj și-a reluat stilul de viață infracțional, conducând o operațiune de furt de mașini și contrabandă.

Profiturile crescânde ale lui Sobhraj s-au îndreptat în curând către jocurile de noroc și dependența de poker.

Au fugit la Kabul, unde au început să jefuiască turiști

În 1973, Sobhraj a fost arestat și întemnițat după o tentativă nereușită de jaf armat la un magazin de bijuterii de la Hotelul Ashoka. Sobhraj a reușit să scape cu ajutorul lui Chantal.

Sobhraj a fost forțat să împrumute bani pentru cauțiune de la tatăl său și, imediat ce a obținut cauțiunea, cuplul a fugit la Kabul. Acolo, cei doi au început să jefuiască turiștii de pe Hippie Trail. La scurt timp au fost arestați încă o dată. Din nou, Sobhraj a scăpat la fel ca în India, prefăcându-se bolnav și drogând paznicul spitalului. 

Sobhraj a fugit apoi în Iran, lăsându-și familia în urmă. Chantal, deși încă loială lui Sobhraj, dar dorind să-și lase trecutul în spate, s-a întors în Franța și a jurat să nu-l mai vadă niciodată.

Zile de colecție la Antena Stars, cu surprize și ediții speciale

Recomandarile noastre