Ionut Belei a primit cuțitul de aur la preselecțiile ”Chefi la cuțite” și a dovedit că l-a meritat. Ceilalți concurenți spun deseori că Ionuț este arogant, dat tânărul este stăpân pe sine și cunoaște multe tehnici din bucătărie. Are o poveste deloc veselă.

Povestea electricianului Ionuț de la ”Chefi la cuțite”

Ionuț este considerat arogant de ceilalți concurenți de la ”Chefi la cuțite”, dar tânărul este foarte motivat. Vrea să revină în România. Are o poveste deloc veselă.

Ionuț Georgel Belei a plecat în Germania când avea doar 19 ani. Își dorea să muncească în construcții, pentru a-și construi un viitor mai bun. Odată ajuns acolo, a descoperit niște condiții oribile pentru muncitori. Asta l-a dărâmat și a sfârșit plângând în hohote. Fratele lui l-a căutat atunci și i-a propus să vină în zona în care locuia.

Ionuț a decis să accepte oferta, apoi să se angajeze că ospătar la restaurantul în care lucra fratele lui. A ajuns, în cele din urmă, la spălat de vase, din cauză că nu vorbea în limba germană. Aici a luat prima dată contact cu bucătăria. Dragul l-a prins atât de tare, încât s-a „lipit” de un bucătar de la care a furat meserie.

„Mă numesc Ionuț Georgel Belei, am 26 de ani, și sunt bucătar. Vin din Județul Suceava, sunt din Gură Humorului. Locuiesc în Germania de cinci ani, acum e al șaselea. Sunt bucătar la restaurant. E greu când ești departe de casă. Să fiu departe de ai mei e greu, nimeni nu te ajută. Asta m-ar ajuta și pe mine să mă calmez puțin”, povestea Ionuț, la preselecții.

Electricianul Ionuț vrea să se întoarcă în România

”Clar, pentru mine emisiunea e o oportunitate, o cheița să mă întorc acasă. Să mă cunoască lumea, să mă vadă cineva. Poate zice cineva: uite, e bun. Nu aș putea să vorbesc la nesfârșit cu nemții. La Chefi la Cuțite am vrut să particip de multă vreme”, a mai adăugat cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, din echipa Dungilor.

”Trebuia să merg în construcții, eu am diplomă de tehnician în instalații electrice, sunt electrician. Am plecat în construcții, trebuia să mă duc la spart zidul, la dat cu barosul. Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri. M-a luat plânsul, m-am pus pe o banca și m-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea. Am zis că plec acasă, dar l-am sunat pe fratele meu și a zis să mai stau. Am ajuns la el. Eu de la 14 ani lucrez că ospătar, am decis să lucrez cât mai stau acolo, cât mai stau în Germania”, a mai dezvăluit tânărul bucătar.


Fotografii în premieră cu strănepoata Regelui Mihai. De ce nu a putut participa Nicolae al României la nașterea fiicei sale

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp