Povestea măicuței deghizate, prinsă mereu de polițiști. „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”

Povestea măicuței deghizate, prinsă mereu de polițiști. „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”
De mai mulți ani, polițiștii din câteva orașe ale țării se confruntă cu un caz deosebit. O măicuță care cerșește și care nu este ce pare a fi.

Încă de la prima depistare și apoi audiere în secția de poliție, s-a produs surpriza. Măicuța care cerșea în straie negre și cu mască era de fapt un bărbat. Cum a dat pandemia, omul s-a mobilizat să facă bani.
Încă de la prima depistare și apoi audiere în secția de poliție, s-a produs surpriza. Măicuța care cerșea în straie negre și cu mască era de fapt un bărbat. Cum a dat pandemia, omul s-a mobilizat să facă bani.
Prima oară, polițiștii l-au amendat, dar nu au făcut public cazul. Când, însă, cazurile s-au repetat, au atenționat populația să nu se mai lase păcălită. Legea nu permite pentru cerșetorie, fie și cu deghizarea persoanei, decât amendă pentru contravenție.

„Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”

La sfârșitul anului 2020, în prag de sărbători, măicuța-bărbat a fost depistată în fața bisericii Sf. Anton din București, unde apela la mila credincioșilor. Mima că nu avea o mână, pe care de fapt o ținea pe sub haină, strâns pe lângă corp. Au constatat imediat că au de a face cu un bărbat deghizat, în vârstă de 27 de ani, cu ambele mâini valide.
„Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspina călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși”, au povestit polițiștii locali pe Facebook.

După verificări, au aflat că același bărbat, cu domiciliu stabil în Bacău, mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu. Se deghizase tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării.

Dus la sediul Poliției Locale, el le-a declarat polițiștilor că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: „Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”.

Cerșetorul a fost sancționat contravențional și predat Poliției Naționale.

Jandarmii au trăit și ei surpriza, când au depistat-o lângă Guvern

Nu i s-a întâmplat mare lucru cerșetorului nici la Poliția Națională, pentru că pe 25 martie 2021, măicuța-bărbat era la „datorie”. A fost legitimată de jandarmi în Piața Victoriei din Capitală. Au fost surprinși și ei când au constatat că au de a face cu un bărbat. Tânărul făcuse o greșală: nu purta mască!

„Astăzi, la stația de metrou Victoriei, un echipaj mixt poliție-jandarmerie a sesizat o persoană îmbrăcată în haine de măicuță, care nu purta mască de protecție și apela la mila publicului.
Verificându-i identitatea, au constatat că, de fapt, este un bărbat, acesta recunoscând că cerșește des și că nu are nicio legătură cu niciun cult religios.
A fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție și cu 100 de lei pentru cerșetorie”, a transmis Jandarmeria București.

Dialogul fabulos din secția de poliție

„Măicuța-bărbat” a fost dusă la secția de poliție, și supusă unui interogatoriu. Dialogul a fost fabulos.

„Am familia, morți, amărâți, vai de capul lor, am rămas pe drumuri. Eu trebuie sa ridic buletinul meu din București că aici mi-am făcut domiciliul”, a început bărbatul să se plângă.

Polițist: Cum vă numiți dumneavoastră, măicuță?

Bărbat: „Da nu-s măicuță, mamă, sunt în doliu… Așa îmi leg baticul în spate…”

Polițist: Sunteți cleric al BOR?

Bărbat: „Nu…”

Polițist: Sectă sau ceva, sunteți autorizată de BOR să cerșiți, să cereți bani pentru ajutorarea Bisericii?

Bărbat: „Nu, eu normal cer în pijama, că mă știe lumea întreagă… Eu cerșesc”

Polițist: Cum vă numiți?

Bărbat: „Păi am dat actele mele… ”

Polițist: Deci nu sunteți femeie, sunteți bărbat…

Bărbat: „Nu, da, Doamne ferește…”

Polițist: Păi de ce vă îmbrăcați ca o măicuță?

Bărbat: „Păi așa e doliul…”

La Râmnicu Sărat a mărturisit că îi e rușine, dar doar când e prins

Bărbatul travestit pare de neoprit. A plecat din Capitală și s-a ciocnit cu polițiștii locali din Râmnicu Sărat, la sfârșitul lui noiembrie 2021. Surpriză și pe aceștia când, la sediu, au constatat că măicuța care cerea bani trecătorilor era bărbat.

”Chiar şi Dumnezeu a spus: cere şi ţi se va da”, le-a spus bărbatul din Bacău poliţiştilor. În ceea ce priveşte hainele monahale pe care le purta, bărbatul susţine că nu sunt veşminte bisericeşti, ci haine simple, cumpărate de la second-hand.

D.I. are 28 de ani şi domiciliază în judeţul Bacău. Bărbatul deghizat în măicuţă a fost sanctionat contravenţional, apoi condus la Poliţia Municipală pentru continuarea cercetărilor.
Conform presei locale, tânărul a recunoscut că nu a muncit nicio zi în viața lui. El spune că îi este, totuşi, ruşine de ceea ce face, dar numai atunci când este prins, deoarece îl văd cei pe care i-a înşelat.