Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea „Văduvei negre”. Cum a ordonat asasinarea ultimului Gucci care a condus celebrul brand

Povestea „Văduvei negre”. Cum a ordonat asasinarea ultimului Gucci care a condus celebrul brand
„Văduva neagră” italiană, care a angajat un asasin pentru a-l ucide pe fostul soț, moștenitorul imperiului Gucci, recunoaște că „nu credea că va fi prinsă” și spune că cei 18 ani de închisoare au fost „pașnici”. Declarațiile vin în contextul în care Lady Gaga se pregătește să îi joace rolul în film.

O socialistă italiană condamnată la 26 de ani de închisoare pentru că a ordonat executarea fostului soț, moștenitorul imperiului Gucci, a recunoscut că „nu credea că va fi prinsă”. Patrizia Reggiani, poreclită „Văduva Neagră”, a fost găsită vinovată de plata unui asasin cu 300.000 de euro pentru uciderea lui Maurizio Gucci, în vârstă de 46 de ani, moștenitor al imperiului modei, în 1995.

Asta după ce bărbatul o părăsise pentru o altă femeie cu 10 ani în urmă. I-a spus, atunci, că pleacă într-o scurtă călătorie de afaceri, dar a dispărut din viața nevestei sale. Reggiani a fost extrem de furioasă când a înțeles că Gucci a început să vadă alte femei.  A fost frustrată de modul în care și-a gestionat averea de 170 de milioane de dolari. Ea a dorit, de asemenea, mai mult decât cei 650.000 de dolari pe care avocații acestuia îi oferiseră într-un acord de divorț. Așa că au căutat răzbunarea.

„Am întrebat toți cunoscuții dacă îmi pot omorî soțul”

Vorbind în documentarul Discovery+ Lady Gucci – Povestea Patrizia Reggiani, lansat luni, Reggiani, acum în vârstă de 72 de ani, a spus că i-a întrebat pe toți din jurul său dacă au curajul să-i omoare fostul soț, relatează Daily Telegraph.

Povestea „Văduvei negre”. Cum a ordonat asasinarea ultimului Gucci care a condus celebrul brand

„Eram furioasă pe Maurizio.  M-am dus în jur întrebând toți cunoscuții, chiar și pe băcanul local, dacă există cineva care are curajul să-mi ucidă soțul. Nu pot folosi bine o armă  – nu aș fi putut s-o fac singură”, a povestit Reggiani.

Patrizia Reggiani l-a găsit în cele din urmă pe asasinul Benedetto Ceraulo. Un proprietar de pizzerie plin de datorii.  Pizzierul l-a împușcat pe Gucci pe scările biroului său din Milano când sosea la serviciu. Ceraulo a fost prins și condamnat la închisoare pe viață.

Anchetatorii au avut nevoie de încă doi ani pentru a afla cine ordonase uciderea.  „Nu credeam că mă vor prinde”, recunoaște Reggiani în documentar.

Imperiul Gucci, pus pe butuci de Maurizio

Imperiul modei Gucci a fost fondat în 1921 de Guccio Gucci, un negustor de piele florentin, a cărui afacere cu vânzarea de genți de călătorie din piele a prosperat după marea criză economică și cel de al Doilea Război Mondial. Fiul lui Guccio, Aldo, a extins afacerea la Paris, New York și Tokyo.

Până în anul 1974, imperiul Gucci număra 14 magazine și 46 de buticuri francizate în întreaga lume. Aproximativ în același timp, celebrități precum Jackie Kennedy au ajutat la consolidarea numelui Gucci drept cel mai important brand de modă din lume, purtând în mod constant  produsele sale.

Maurizio Gucci, nepotul lui Guccio și Aldo, a preluat controlul companiei de la consiliul de administrație după Aldo, care a fost trimis în închisoare pentru evaziune fiscală în 1986, pe când avea 81 de ani. El  a devenit ultimul membru al familiei care a condus afacerea Gucci, scrie Daily Mail.

Până în 1989, aproape 50% din afacere fusese cumpărată de Investcorp, un grup de bancheri. În 1993, Maurizio și-a vândut participația pentru 170 de milioane de dolari unei companii de investiții din Bahrain.

Ce rol a jucat clarvăzătoarea „văduvei negre”

Patrizia Reggiani a fost condamnată după ce clarvăzătoarea și confidenta ei, Pina Auriemma, s-a transformat în informatoare și a dezvăluit poliției despre complot și asasinat. În timpul procesului de crimă, care a captivat Italia, Reggiani sosea în fiecare zi îmbrăcată cu haine și accesorii Gucci.

Povestea „Văduvei negre”. Cum a ordonat asasinarea ultimului Gucci care a condus celebrul brand

Curtea a aflat cum a ordonat uciderea soțului ei după ce acesta i-a oferit doar 650.000 de dolari într-un acord de divorț.

Ea a descris oferta ca pe „o farfurie de linte”. În proces a  insistat că dorea cel puțin 1 milion de dolari. Când soțul a refuzat, a decis angajarea asasinului Benedetto Ceraulo. S-a spus, de asemenea, că este furioasă pe fostul ei soț pentru că începuse să se vadă cu alte femei.  Se temea că moștenirea fiicelor sale ar fi în pericol dacă se va recăsători înainte de a ordona asasinatul.

Bogăție. „Aș prefera să plâng într-un Rolls”

Reggiani a fost condamnată inițial la 29 de ani de închisoare, în 1998, sentință care a fost redusă la 26, în urma unui apel. Ea a efectuat 18 ani din sentință înainte de a fi eliberată în octombrie 2014.

În documentar, Reggiani descrie timpul său după gratii ca fiind unul „pașnic”. „Eram absolut bine în închisoare, a spus ea. Pentru mine au fost ani de pace.  Am dormit, am lucrat în grădină”.

Povestea „Văduvei negre”. Cum a ordonat asasinarea ultimului Gucci care a condus celebrul brand

Cunoscută pentru stilul său de viață de lux, Reggiani a spus la un moment dat: „Aș prefera să plâng într-un Rolls decât să fiu fericită pe o bicicletă”.

În 2017, o instanță a decis că Reggiani avea dreptul să primească 1,2 milioane de dolari pe an din averea fostului său soț.

Lady Gaga o va juca pe Patrizia în filmul Gucci

Așa cum s-a aflat din toamna anului trecut, Lady Gaga o va interpreta pe Reggiani într-un lungmetraj despre asasinarea ordonată, Gucci, pe care îl pregăteşte regizorul Ridley Scott.

Filmul reia povestea asasinării lui Maurizio Gucci, nepotul celui care a creat celebra marcă italiană de modă, Guccio Gucci, pe care a condus-o din 1983 până în 1993.

Sursa foto: Instagram

Oare cum reușește? Cum arată actrița din Seinfeld la 60 de ani, în ciuda dramei teribile prin care trece

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre