Prăjiturile Kinder sunt preferatele multora. Sunt dulci, au puține calorii, destul de puâin zahăr, sunt ideale și pentur copii. Dar cum e să prepare dulcele preferat acasă? Și să ai la dispoziție oricâte porții vrei?

Ingrediente

Pentru blat: 200 g de făină, 100 g de unt rece, 40 g de zahăr, câteva prize de sare, 1 lingură cu vârf de cacao

Pentru cremă: 200 ml de lapte, 12 g de foi de gelatină (sau gelatină simplă), 150 g de zahăr, 400 g de mascarpone (sau orice cremă de brânză),  500 g de iaurt grecesc (sau smântână fermentată nu grasă scursă de zer),  70 g de fructe confiate (stafide sau ciocolată), esență de portocale (vanilie, rom sau scorțișoară), 130 g de pișcoturi sau alți biscuiți,  cacao – pentru décor.

Mod de preparare

Pune laptele, gelatina și zahărul într-o cratiță pe foc. Înfierbântă laptele, până se dizolvă complet gelatina, dar nu lăsa până la punctul de fierbere. Lasă compoziția să se răcească.

În vasul cu făină, adaugă zahăr și untul rece tăiat cuburi. Amestecă rapid cu mâinile, până obții un aluat firimituri. Adaugă un praf de sare și cacao, amestecă și transferă aluatul în forma (28*7*19 cm) cu pereții și baza tapetate cu hârtie de copt.

Repartizează și presează aluatul cu spatula, cât să obții un blat, pe care îl coci la cuptorul preîncălzit până la 180°С, timp de aproximativ 15 minute.

Amestecă mascarpone cu esență de portocală, iaurt grecesc și lapte cu gelatină abia călduț. Adaugă fructele confiate, eventual stafidele sau ciocolata, și amestecă din nou. Adaugă un strat de cremă deasupra blatului, apoi un strat de biscuiți, apoi repetă.

Presară tortul cu cacao și bagă-l la frigider pentru 4-5 ore.

Sursa : retete-usoare.info

Cine va dezvălui mai multe infidelități? Iată cum a început divorțul „Talismanului” Oprea de soția sa

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri