O altfel de prăjitură cu dovleac, denumită „Povestea de toamnă”. Se face repede.

Prăjitura „Povestea de toamnă” cu dovleac

Rețeta pentru „Povestea de toamnă” am găsit-o pe retete-usoare.eu.

Ingrediente

  • 300 g de dovleac curățat;
  • 150 g de zahăr;
  • 2 ouă;
  • un praf de sare;
  • sucul stors dintr-o jumătate de lămâie;
  • 100 g de iaurt natural sau smântână fermentată;
  • 100 g de unt;
  • 150 g de făină;
  • o linguriță de praf de copt.

Mod de preparare

  • Tăiați dovleacul curățat de coajă și semințe în cubulețe.
  • Puneți cubulețele de dovleac, zahărul și sucul de lămâie pe o tigaie uscată. Amestecând frecvent, caramelizați dovleacul pe parcursul a 10 minute, pe foc moderat.
  • Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați sarea. Bateți-le cu telul până la omogenizare.
  • Adăugați iaurtul natural sau smântâna fermentată și untul foarte moale. Amestecați.
  • Adăugați jumătate din făina cernută și praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.
  • Adăugați dovleacul caramelizat. Amestecați.
  • Adăugați făina rămasă. Amestecați foarte bine.
  • Transferați aluatul obținut în tavă, căreia i-ați tapetat fundul cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.
  • Coaceți prăjitura timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
  • Lăsați-o să se răcească puțin, după care separați-o de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și răsturnați-o pe grătar. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața ei și așteptați până se va răci complet. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Adrian Daminescu își vede fata doar pe telefon. Locuiește în Canada

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri