Prăjtură cu nucă şi mere. Rețetă de sezon

Prăjtură cu nucă şi mere. Rețetă de sezon
Mirosul de prăjitură abia scoasă din cuptor este amețitor. Ar fi și păcat să nu avem la desert o prăjitură cu mere. Gospodinele pun și nuci, mierce, scorțișoară, ca să le facă și mai gustoase.

Fructele s-au copt din belșug și anul acesta și ar fi păcat să nu profităm de această bogăție. Acum este vremea gemurilor și dulcețurilor, a plăcintelor și prăjiturilor cu fructe.

Prăjtură cu nucă şi mere. Rețetă de sezon

Uite o rețetă de prăjitură cu mere și nucă, care care mai puteți pune și alte ingrediente pe gustul fiecăruia.

Ingrediente

Pentru foi

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură apă
  • 2 linguri rom
  • 1⁄2 pliculeţ praf de copt
  • 50 g zahăr pudră
  • Pentru umplutură
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri pesmet
  • 300 g nucă măcinată
  • 6 mere mari rase
  • 1 pliculeţ praf de copt.

Mod de preparare

Făina se cerne şi o amesteci cu praful de copt şi cu zahărul pudră.

Se face o gropiţă în mijlocul făinii, adaugi untul făcut cubuleţe, gălbenuşurile, romul şi apa.

Frămânţi aluatul, apoi îl împarţi în două bucăţi egale.

Pentru umplutură, separi gălbenuşurile de albuşuri, freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi merele nestoarse, nuca amestecată, în prealabil, cu praful de copt şi cacaua.

Baţi albuşurile spumă şi le omogenizezi în compoziţie împreună cu pesmetul.

Întinzi o foaie subţire din aluat, o aşezi într-o tavă tapetată cu diametrul de 30×40 cm. Răstorni peste ea umplutura, o nivelezi şi o acoperi cu a doua foaie de aluat întinsă.

O înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 40 de minute.

O laşi la răcit şi o poţi felia.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp