Fructele s-au copt din belșug și anul acesta și ar fi păcat să nu profităm de această bogăție. Acum este vremea gemurilor și dulcețurilor, a plăcintelor și prăjiturilor cu fructe.
Prăjtură cu nucă şi mere. Rețetă de sezon
Uite o rețetă de prăjitură cu mere și nucă, care care mai puteți pune și alte ingrediente pe gustul fiecăruia.
Ingrediente
Pentru foi
- 300 g făină
- 200 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură apă
- 2 linguri rom
- 1⁄2 pliculeţ praf de copt
- 50 g zahăr pudră
- Pentru umplutură
- 6 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 4 linguri pesmet
- 300 g nucă măcinată
- 6 mere mari rase
- 1 pliculeţ praf de copt.
Mod de preparare
Făina se cerne şi o amesteci cu praful de copt şi cu zahărul pudră.
Se face o gropiţă în mijlocul făinii, adaugi untul făcut cubuleţe, gălbenuşurile, romul şi apa.
Frămânţi aluatul, apoi îl împarţi în două bucăţi egale.
Pentru umplutură, separi gălbenuşurile de albuşuri, freci gălbenuşurile cu zahărul şi încorporezi merele nestoarse, nuca amestecată, în prealabil, cu praful de copt şi cacaua.
Baţi albuşurile spumă şi le omogenizezi în compoziţie împreună cu pesmetul.
Întinzi o foaie subţire din aluat, o aşezi într-o tavă tapetată cu diametrul de 30×40 cm. Răstorni peste ea umplutura, o nivelezi şi o acoperi cu a doua foaie de aluat întinsă.
O înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 40 de minute.
O laşi la răcit şi o poţi felia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook