Premieră. MNAC „iese” din casa sa și vine la Timișoara

Premieră. MNAC „iese” din casa sa și vine la Timișoara
Dacă timișorenii nu au ajuns să-l viziteze până acum, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București vine la Timișoara.

Este prima dată când Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) „iese” din casa sa, din aripa E4 a Palatului Parlamentului din Capitală, și vine la Timișoara, la Kunsthalle Bega.

Kunsthalle Bega și Muzeul Național de Artă Contemporană prezintă PULS 20 – noi intrări în colecția MNAC, o expoziție curatoriată de Călin Dan, vineri, 14 mai, în intervalul orar 18.00 – 21.00. PULS 20 prezintă la Kunsthalle Bega un număr de 148 de lucrări din achizițiile care au intrat în patrimoniul MNAC anul trecut.

MNAC „iese” din casa sa și vine la Timișoara, la Kunsthalle Bega

„Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București împlinește 20 de ani. Douăzeci de ani sunt ca 20 de zvâcniri de puls în corpul unui muzeu tânăr. Căutând calea dezvoltării autonome, MNAC a trebuit să își hrănească identitatea cu materia grea a unei colecții moștenite de-a gata din timpuri când cuvintele contemporan și colecție aveau sensuri cu totul diferite. În câțiva pași precauți, MNAC și-a extins inventarul, mai cu seamă anul trecut, când un număr important de titluri (180 mai precis) au fost adăugate prin achiziție narațiunii în evoluție a culturii vizuale produse aici”, arată curatorul expoziției, Călin Dan.

Lucrările care vor fi aduse la Timișoara au fost achiziționate anul trecut prin efortul remarcabil al unui juriu de specialiști cu o cunoaștere profundă a istoriei recente a artelor din România. Sesiunea de achiziții organizată de către MNAC în 2020 a fost realizată cu generosul sprijin al Ministerului Culturii. Rezultatul este această expoziție, deschisă la sediul MNAC sub titlul După doisprezece ani. Producția artistică din România în 180 de lucrări, și prezentată acum la Kunsthalle Bega sub un titlu mai adecvat: PULS 20.

Expoziția va fi deschisă vineri, 14 mai, la ora 18,00. În aceeași zi ea va putea fi vizitată până la ora 21,00. Ea va rămâne în galerie până în data de 11 iunie, putând fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Credite foto @ New Folder Studio

Și-au făcut casă în junglă. Iulia Vântur a povestit în emisiunea lui Gâdea cum trăiește în India cu Salman Khan

Recomandarile noastre