Premierul Orban spune când ia lacătul de pe restaurante

Premierul Orban spune când ia lacătul de pe restaurante
Industria restaurantelor și cafenelelor își va relua activitatea atunci când transmiterea COVID-19 va fi redusă, a declarat, sâmbătă, 20 iunie, premierul Ludovic Orban, aflat la Suceava.

Orban a explicat din nou că măsurile de relaxare ca și restricțiile se decid în funcție de evoluția pandemiei.

„Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire al virusului nu va depăși anumite limite se va putea, dacă nu, nu. Ați văzut, măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am așteptat să vedem efectul ca să nu apară o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Dacă se va întâmpla acest lucru, o să mai stopăm relaxările care erau prevăzute în plan. Dacă nu, le vom lua”, a explicat prim-ministrul, potrivit agenţiei Rador.

Ce spune şi ministrul Virgil Popescu despre momentul în care românii vor putea merge iar la restaurant

Recent, ministrul Economiei, Energiei şi mediului de Afaceri, Virgil Popescu, spunea că planul este ca restaurantele să se redeschidă de la 1 iulie, însă pentru asta trebuie să respectăm cu toţii normele de distanţare socială, notează Capital.ro.

„Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”, a susţinut el.

„Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie”.

Reamintim că decizia PSD este de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor.