Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, deși au apărut alte 5 femei care îl acuză

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, deși au apărut alte 5 femei care îl acuză
Una caldă, alta rece pentru părintele Visarion Alexa. Alte cinci femei i-au făcut plângeri pentru agresiune sexuală.

Preotul Visarion Alexa luptă din răsputeri să rămână în libertate. Până acum, rugăciunile i-au fost ascultate.

Preotul Visarion Alexa are noroc cu carul. I s-au făcut încă cinci plângeri penale, dar rămâne sub control judiciar

Magistrații de la Tribunalul București au decis ca părintele Visarion Alexa să rămână sub control judiciar și au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Cu doar câteva zile, potrivit RTV, preotul ar fi avansat ideea că enoriașa care i-a făcut plângere penală a venit să-l ispitească.

Situația s-a schimbat radical acum, pentru că în ultimele zile, la secția 20 poliție, alte cinci femei au depus plângere penală împotriva lui, tot pentru agresiune sexuală. Femeile spun că aceste fapte le-a făcut duhovnicul lor în anii ce au trecut.

Visarion Alexa nu mai are voie să slujească

Până când problemele lui cu justiția se vor rezolva, Visarion Alexa nu mai are voie să slujească și nici nu mai deține funcția de preot la biserica din Militari. Recent, preotul a fost chemat să dea cu subsemnatul la mai marii bisericii, care au necruțători cu sfinția sa. El a dat o declarație personală privind faptele comise și a recunoscut totul, dar nu a oferit nici un fel de detalii.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Arhiepiscopia.

Este obligat să informeze Centrul eparhial despre cum decurge ancheta în proces

Prima măsură pe care au luat-o mai marii bisericii a fost ca Visarion Alexa să fie suspendat de la slujire, adică are interdicție să oficieze orice serviciu religios. De asemenea, el nu mai este parohul bisericii și nu mai are voie să semneze vreun document al parohiei sau să se implice în vreun act administrativ.

În altă ordine de idei, este obligat să informeze Centrul eparhial despre cum decurge ancheta în proces. În funcție de sentința pe care judecătorii o vor da, Comisia de disciplină va hotărî și care vor fi sancțiunile pe care biserica i le va da. E posibil însă ca Visarion Alexa să fie caterisit.

Sursă foto: facebook