Prima actriță care a mimat orgasmul, autoarea unei invenții revoluționare. Era pasionată de tehnologie

Prima actriță care a mimat orgasmul, autoarea unei invenții revoluționare. Era pasionată de tehnologie
Prima actriță care a apărut goală într-un film și care a mimat orgasmul este autoarea unei invenții care a schimbat lumea. Puțină lume știe că Hedy Lamarr a patentat ”sistemul secret de comunicații”.

Hedy Lamarr, o actriță de origine austriacă a rămas în istoria cinematografiei drept actrița care a bifat două premiere în 1933, în filmul cehoslovac Ecstasy.

Ea este prima actriță care a apărut goală într-o producție comercială și a jucat prima scenă de sex de pe marile ecrane

Deși a devenit faimoasă pentru căsătoriile, scandalurile mondene Hedy Lamarr a lăsat lumii o descoperire importantă în tehnologie. Este vorba despre o invenție uriașă care a ajutat la dezvoltarea telefoniei mobile și de internet ”fără fir” de astăzi. În 1942, Hedy Lamarr a patentat ”sistemul secret de comunicații”, împreună cu muzicianul George Antheil. Acesta permitea manipularea frecvențelor radio bazându-se pe saltul în frecvență. Descoperirea a fost folosită în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a evita detectarea ori manipularea torpilelor de către adversari.

Lamarr și Antheil au cedat invenția, fără nicio pretenție pecuniară, Forțelor Navale ale Statelor Unite, care a început s-o folosească în anii 1960.

Câteva decenii mai târziu, principiul care a stat la baza invenției, saltul în frecvență, a contribuit la progresul incredibil din tehnologia comunicațiilor wireless.

Șase mariaje și scandaluri cât cuprinde

În filmul care a făcut-o celebră în anul 1933, cu camera fixată pe chipul ei, Lamarr mimează ceea ce a rămas în istoria cinematografiei drept primul orgasm dintr-o producție care nu se încadra în categoria filmelor pentru adulți.

Existența ei a fost una zbuciumată, actrița fiind implicată în scandaluri răsunătoare. Cea de-a treia căsătorie a fost în atenția publicului pentru că soțul său, unul dintre cei mai bogați bărbați din Austria, era incredibil de gelos și de posesiv. A reușit să scape de el deghizându-se în propria servitoare și fugind din țară.

Deși pare neverosimil între frumoasa actriță, protagonista a nu mai puțin de șase mariaje, arestată de două ori pentru că a furat din magazine și lumea modernă așa cum o cunoaștem astăzi, dependentă de telefoanele mobile și Wi-Fi, există o strânsă legătură.

Hedy Lamarr care a murit în 2000, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace, a devenit cunoscută pentru celebru ei orgasm filmat, nu pentru invenția fabuloasă. A avut trei copii, din care unul înfiat.

 

Recomandarile noastre