Soluția găsită de municipalitate în Capitală părea una salvatoare: instalarea unor aparate menite să sperie ciorile. Acestea emit sunete neplăcute care, conform oficialilor, ar fi trebuit să țină ciorile la distanță. Deja bucureștenii se gândeau ce frumos și liniștit se vor putea plimba prin parc, fără să fie deranjați de ciorile cârâitoare. Însă nu s-au ales cu asta. Din contra.
Aparatele anti – ciori din Cișmigiu îi sperie pe oameni
S-a dovedit că aparatele montate pentru a alunga ciorile din parcul Cișmigiu sperie mai degrabă oamenii, nu păsările. Tot mai mulți bucureșteni care în trecut își făceau plimbările prin Cișmigiu, au ajuns să evite parcul. Într-un reportaj filmat de Digi24, oamenii povestesc că sunt teribil de deranjați de aparatele instalate pentru sperierea ciorilor și care, de fapt, îi sperie pe ei cu sunetele pe care le emit, inclusiv noaptea, deoarece pornesc din senin, și au un sunet neplăcut. În plus, oamenii povestesc că ciorile par să se fi obișnuit deja cu sunetul emis de aparate, astfel că nu fug niciunde, ci își văd de viața lor.
Ciorile, cele mai inteligente animale
E lucru cunoscut, ciorile cele mai inteligente animale de pe planetă. Oamenii de știință au demonstrat că acestea sunt capabile sa rezolve problemele mai bine decât maimuțele, mult timp considerate cele mai inteligente. Conform New Scientist, etologii neozeenladezi au creat o serie de teste de inteligență pentru animale la care ciorile au obținut un punctaj superior cimpanzeilor.
Testele au fost adaptate pentru a testa gradul de inteligență al maimuțelor. După ce au fost aplicate ciorilor, s-a dovedit că acestea au fost mai rapide și mai performante în brezolvarea lor. Cercetatorii au prezentat ciorilor și un test suplimentar, pentru a cerceta asocierea acțiunilor logice ale acestor păsări, iar toate ciorile au rezolvat testul cu maxim de punctaj, în timp ce cimpanzeii, considerați până acum cele mai inteligente ființe de pe Pământ, după oameni, au obținut un punctaj inferior.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook