Piesa are o importanță regală foarte mare și, spun experții, ar putea valora până la un milion de lire sterline.
Prințesa Anne a moștenit bijuteria preferată a reginei. Valoarea acesteia se ridică la peste un milion de lire sterline
În timpul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a fost văzută purtând câteva bijuterii absolut uluitoare. În ultimii ani a fost nedespărțită de o bijuterie anume care, în urma decesului său, a ajuns în posesia singurei sale fiice, prințesa Anne. Este vorba de colierul de perle care, spun experții, ar putea valora până la un milion de lire sterline.
Perlele sunt un cadou de la regele George al VI-lea
Pe lângă faptul că este incredibil de frumos, piesa are o valoare sentimentală și este încărcată de istorie regală. Tatăl reginei Elisabeta a II-a, regele George al VI-lea, i-a dăruit reginei colierul de perle cu trei fire, această bijuterie fiind permanent o legătură constantă cu tatăl ei. Acum, perlele sunt o modalitate prin care Anne se va conecta cu mama și bunicul ei decedat.
O singură perlă naturală valorează 3000 de lire
Experții de la bijuteriile Steven Stone au declarat că „Regina Elisabeta a avut unele dintre cele mai valoroase bijuterii din lume, așa că ar fi corect să presupunem că acest colier de perle cu trei fire și cerceii ei sunt realizați din perle naturale. (…) O singură perlă naturală valorează în jur de 3.000 de lire sterline, iar cum regina are un colier cu trei șiraguri, acesta ar putea valora între 600.000 și 1.000.000 de lire sterline.”
Regina mai avea un colier identic
Un expert în bijuterii a susținut că regretata regină, era atât de îndrăgostită de acest colier încât a comandat un al doilea colier identic. Mai mult, în anul 1953, un al treilea colier de perle tot cu trei șiraguri, s-a alăturat colecției sale, când a fost dăruit de Emirul Qatarului.
Singurul lucru care deosebea acest colier de celelalte două era faptul că era fixat cu o închizătoare cu diamante. Prințesa Anne a fost văzută purtând colierul primit de la Regele George al VI-lea la o recepție pentru English Speaking Union din New York, pe 7 octombrie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook