Prințul Andrew, mare șiret! Asta face acum, după ce a murit Regina

Prințul Andrew, mare șiret! Asta face acum, după ce a murit Regina
După moartea reginei Elisabeta a II-a care i-a retras titlul de Alteță Regală pe fondul scandalului sexual în care a fost implicat în tinerețe, alături de pedofilul milionar Jeffrey Epstein, fiind acuzat inclusiv de relații intime cu o minoră, prințul Andrew a decis să profite de faptul că acum fratele lui e rege, iar cu el poate „negocia” la alt nivel.

Prințul Andrew încearcă să își reconfigureze viața, în tihnă, după ce a reușit să iasă favorabil în lume, după procesul pe care i l-a intentat tânăra ce susținea că a abuzat-o sexual când era minoră, proces care s-a încheiat după ce prințul a plătit compensații consistente.

Amintim că, urmare a scandalului legat de relațiile cu pedofilul Jeffrey Epstein, prințul Andrew, în vârstă de 63 de ani, a fost deposedat de titlurile sale militare și de patronajul regal în ianuarie. Decizia a fost luată de mama sa, regina Elisabeta a II-a, în timp ce prințul Andrew se lupta cu acuzațiile potrivit cărora ar fi abuzat-o pe minora Virginia Giuffre, una dintre victimele lui Epstein, în adolescență, la Londra, în Manhattan și în Insulele Virgine americane.

El a negat în mod repetat și vehement aceste afirmații, dar a preferat să scurteze procesul ajungând la o înțelegere extrajudiciară cu acuzatoarea sa. Ulterior plății unei sume de bani care a rămas nedivulgată, un document juridic prezentat în ianuarie 2022 de avocații ducelui la o instanță din SUA conținea 41 de dezmințiri separate ale acuzațiilor făcute de Virginia Giuffre, inclusiv afirmația acesteia că „Prințul Andrew era un prieten apropiat al lui Ghislaine Maxwell”.

Totuși, în interviul acordat, anul trecut, în exclusivitate pentru Mail on Sunday, Ghislaine Maxwell, femeia care îi procura minore iubitului ei, Epstein, a vorbit în termeni elogioși despre prietenia ei cu ducele. „Îl consider un prieten drag… Îmi pasă de el”, a spus aceasta.

Prințul Andrew a negociat cu regele: vrea să fie Alteță Regală din nou

Prințul Andrew se pare că a ajuns la o înțelegere cu regele Charles al III-la, fratele său, care îi permite să  își urmărească unele interese de afaceri, și, deci, îl lasă să își folosească „discret” titlul regal. Amintim că Andrew a primit ordin de la răposata regină să nu-l folosească atunci când a fost lipsit de patronajul regal, în trecut. El recunoaște că nu va reveni la îndatoririle regale și nici nu va fi repus în drepturi de patronaj, însă își va folosi titlul de Alteță Regală. Discret.

Andrew rămâne Cavaler Regal al Jartierei și Cavaler de Mare Cruce al Ordinului Regal Victorian. Apropiații lui au declarat presei că acesta e nemulțumit după ce a fost decăzut din mai toate drepturile publice, pentru c ă nu poate, totuși, să își folosească titlul de Alteță Regală.

O sursă a declarat pentru Daily MailCharles se împotrivește să stârnească probleme prin anunțarea oficială a oricărei schimbări în statutul lui Andrew. „Este mai probabil”, șoptește sursa, „că va începe să folosească titlul din nou într-un mod discret pentru a testa apele – în cazul în care va obține acordul declarat public al regelui”.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre