Umilința supremă pentru Prințul Andrew. După ce mama l-a deposedat de titluri, cumnata și le însușește

Umilința supremă pentru Prințul Andrew. După ce mama l-a deposedat de titluri, cumnata și le însușește
Căzut serios în dizgrație, după scandalul în care a fost acuzat de abuz sexual și că a avut relații intime cu o minoră, fiul mijlociu al defunctei regine Elisabeta a II-a, continuă să tragă ponoasele și nici nu poate comenta.

Prințul Andrew are parte, chiar înainte de Crăciun, de umilința supremă. Cumnata sa Camilla, regina consort, preia titlurile sale cele mai importante. Astfel ea devine colonel al Grenadier Guards, în timp ce regele dă o nouă lovitură familiei regale și îi oferă și prințesei de Wales primul rol în armată. Regina consort a devenit noul colonel al Grenadier Guards, ea preluând funcția de la ducele de York, care și-a pierdut titlurile militare, iar nora sa, Kate, actualmente prințesă de Wales, va deveni, de asemenea, colonel al Gărzilor Irlandeze.

Palatul Buckingham a dezvăluit schimbările înainte de Trooping the Colour, eveniment care va avea loc anul viitor și care marchează ziua oficială de naștere a suveranului britanic de mai bine de 250 de ani. În con tinuare, Prințul de Wales va deveni colonel al Gărzilor galeze. Palatul Buckingham a anunțat aceste schimbări înainte de Trooping the Colour de anul viitor.

Trooping the Colour – parada de ziua de naștere a regelui, decalată serios

Parada de ziua de naștere a regelui – prima astfel de paradă organizată pentru regele Charles al III-lea va avea loc la data de 17 iunie, puțin mai târziu decât data sa de naștere, având în vedere că ziua de naștere reală a regelui este 14 noiembrie. La paradă va participa Divizia de Casa Regală în Horse Guards Parade, iar monarhul va fi prezent și va primi salutul.

Există șapte regimente ale unității militare de rang înalt, care sunt responsabile cu îndeplinirea ceremonialului de stat și a sarcinilor publice. În mod normal, monarhul domnitor deține numirea de colonel-șef al regimentelor, dar fiecare regiment are și un colonel care, de obicei, este fie un membru al Familiei Regale, fie un ofițer superior.

Prințul Andrew era mându de rolul său în armată

Andrew a moștenit funcția de colonel al Grenadier Guards de la răposatul său tată, ducele de Edinburgh, atunci când s-a retras din viața publică în 2017. Fiind unul dintre cele mai vechi și mai emblematice regimente din armata britanică, a fost văzut ca un rol de primă mână – și unul care a avut o semnificație emoțională deosebită, având în vedere cât de popular era Philip. El a servit în acest rol timp de 42 de ani și a fost iubit atât de soldați cât și de șefii superiori.

Judecătorul a luat o decizie fără precedent în dosarul de abuz al prințului Andrew

Andrew, care nu a fost niciodată atât de pasionat de echitație ca frații săi, a luat chiar lecții de echitație pentru a putea apărea călare, odată de a primit funcția. Dar, în urma interviului său dezastruos de la BBC Newsnight din 2019, în legătură cu acuzațiile ( ulterior dovedite) de abuz și relații intime cu un minor, prințul a fost forțat de regină să se retragă din funcțiile regale oficiale.

Lui i s-a permis să păstreze zece afilieri militare, inclusiv colonel al Gărzilor Grenadier, în timp ce lucra pentru a-și curăța numele în mijlocul scandalului legat de asocierea sa cu pedofilul american Jeffery Epstein. În cele din urmă a fost lipsit de titlul ceremonial la începutul acestui an, în urma deciziei sale de a soluționa un proces civil cu una dintre victimele lui Epstein, Virginia Giuffre, care l-a acuzat și ea de agresiune.

Sursele au declarat că a fost umilința supremă pentru fostul pilot de elicopter al Marinei Regale, care se mândrea cu asocierea sa cu armata. Numirea Camilei în această funcție a fost considerată o surpriză aseară, dar poate fi interpretată ca o mișcare înțeleaptă din partea regelui. În calitate de regină consort, Camilla este femeia cu cel mai înalt rang în familia regală, ceea ce i-ar putea da lui Andrew puține motive de nemulțumire.

Recomandarile noastre