Prințul Charles, furios pe povestea cu Martin Bashir și prințesa Diana. BBC își cere scuze

Prințul Charles, furios pe povestea cu Martin Bashir și prințesa Diana. BBC își cere scuze
Dezvăluirile privind interviul Panorama cu prințesa Diana continuă să curgă. Se pare că prințul Charles este furios pe toată povestea cu documentarul lui Martin Bashir.

Săptămâna trecută, Lord Dyson a dezvăluit concluzia anchetei pe care o desfășura în ceea ce privește interviul lui Martin Bashir cu prințesa Diana din 1995. Interviul s-a bucurat de un succes uriaș, fiind urmărit de peste 25 de milioane de telespectatori la momentul difuzării. În timpul acestui interviu, prinţesa Diana a făcut celebra afirmaţie: „Eram trei în acest mariaj”. Acum s-a aflat că și prințul Charles este furios pe toată situația. 

În ceea ce privește concluzia raportului lui Lord Dyson, acesta a declarat că BBC „nu a respectat standardele înalte de integritate și transparență, care îl caracterizează”. BBC a anunțat că raportul a arătat „eșecuri clare” și: „Ne pare foarte rău pentru acest lucru”. Potrivit anchetei, BBC a ascuns tacticile „înșelătoare” pe care jurnalistul Martin Bashir le-a folosit pentru a-și asigura faimosul interviu cu prințesa Diana și „nu a respectat standardele de integritate și transparență”.

Prințul Charles, furios pe situația cu Martin Bashir. A durat 27 de ani să fie clarificată 

Deși Charles nu a reacționat niciodată public în ceea ce privește faimosul documentar, fiii lui au dat declarații oficiale în ceea ce privește toată situația și au condamnat acțiunile lui Bashir. Surse din cadrul Palatului spun însă că Charles este „furios” că a fost nevoie de 27 de ani pentru a se clarifica toată povestea. 

Sursa a declarat pentru The Sun că „firul narativ reieșit din interviu în legătură cu Charles trebuie schimbat”. „Este furios în privat că a durat 27 de ani. „Interviul și acuzațiile au cauzat daune viitorului monarh precum și membrilor familiei sale”, a mai mărturisit sursa citată. 

BBC trimite scrisoare de scuze 

Conform rapoartelor, BBC ar fi trimis o scrisoare către Charles în care prezenta scuze și asigura familia regală că acel interviu nu va mai fi difuzat niciodată. În scrisoare, directorul general al BBC, Tim Davie, și-a cerut scuze pentru „afirmațiile teribile și neadevărate” ale domnului Bashir cu privire la Charles și personalul său.

Scrisoarea spunea că BBC acceptă că Bashir a susținut „intenția de a se juca cu temerile prințesei, pentru a-i trezi interesul pentru el și fără a fi preocupat de impactul asupra celor pe care i-a calomniat”.

Foto: Facebook

Misterul plasturilor de pe nasul lui Michael Jackson. De ce îi purta de fapt

Recomandarile noastre