Prințul Charles vrea să schimbe regulile monarhiei. Ce planuri are cu Regina, după moartea tatălui său

Prințul Charles vrea să schimbe regulile monarhiei. Ce planuri are cu Regina, după moartea tatălui său
După moartea Prințului Philip, regina Elisabeata a II-a ar putea fi marginalizată. Iar asta se va întâmpla la inițiativa propriului său fiu,  prințul Charles. Acesta pare grăbit să-şi intre în rolul de rege şi să schimbe regulile monarhiei. 

În Regatul Unit se vorbește despre faptul că prințul Charles vrea să schimbe regulile monarhiei, și că viitorul Reginei va fi decis de acesta, după moartea prințului Philip. Regina „va dispărea” după moartea lui Philip, chiar dacă monarhul se pregătește pentru viitor. Va fi forțată să-şi reducă îndatoririle regale. Mai ales acum că este singură, fără sprijinul soțului ei, potrivit unui expert regal.

Peter Hunt, a declarat pentru New York Times: „În principiu, regina va dispărea cu grație. Covidul îl va ajutat în sensul acesta pe prințul Charles… Gândind că mama sa este femeie de 95 de ani, care nu ar putea îndeplini îndatoririle regale sau să stea toată ziua în picioare”.

Prințul Charles vrea să schimbe regulile monarhiei

Planul prințului Charles este stabilit, spun experții regali. El va reduce numărul membrilor regali plătiţi din banii contribuabililor odată urcat pe tron. Se așteaptă ca prințul Charles să „renunțe” la prințul Harry și Meghan Markle ca parte a familiei regale, după ce îşi va pune planul în pracţică.

Autorul regal Angela Levin a declarat pentru talkRadio: „Prințul Charles a vrut de foarte mult timp să reducă monarhia pentru a economisi. Și pentru a face ca oficialii regali să merite banii pe care i-au primit de la contribuabili. Îmi imaginez ce va fi atunci când Harry și Meghan vor fi eliminaţi de pe lista membrilor familiei regale.

Cred că dorinţa Reginei, care a vrut să țină familia împreună din totdeauna, din motive sentimentale, acum, la vârsta ei, nu și-ar dorit cu adevărat schimbări majore. Ceea ce cred că este de înțeles. Doar Charles ar mai putea face așa şi o va face”, spune expertul.

Angela Levin este de părere că prințul Charles va prelua toate atribuțiile, acum că tatăl său a murit. „El va însoți regina, se spune că va fi prezentă la deschiderea Parlamentul pe 11 mai, iar prințul Charles o va însoți. Cred că, deși vrea să-și îndeplinească îndatoririle, Regina va face un pas înapoi, chiar mai mare. Va fi destul de greu să revii după pandemie și toată izolarea. De fapt, va fi recunoscătoare la un moment dat că fiul ei  va prelua conducerea. Și că el va lua măsuri importante în numele Familiei Regale”, a spus experta.

Momentan nu se cunoaște reacția membrilor familiei vizați cu privire la faptul că nu vor mai primi bani degeaba şi că trebuie să muncească pentru a-i merita, scrie Express, citat de Evenimentul Zilei.

Sursa foto: Instagram

Doliu în lumea muzicală. A murit unul din cei mai mari tenori ai lumii, român