Prințul Harry dărâmă Casa Regală: William e un bully, Meghan a pierdut sarcina și a vrut să se sinucidă

Prințul Harry dărâmă Casa Regală: William e un bully, Meghan a pierdut sarcina și a vrut să se sinucidă
În noul documentar Netflix care le prezintă viața, ducele de Sussex dă vina pe mass-media pentru avortul spontan al lui Meghan și spune că a fost terifiant să îl aibă pe William „țipând și urlând” la el. Ultimele episoade din Harry & Meghan vin la o săptămână de la lansarea primelor trei în care cuplul vorbește despre presiunea pe care au simțit-o din cauza interesului presei.

În noile episoade, prințul Harry a vorbit despre destrămarea relației sale cu fratele William și a dat vina pe mass-media pentru faptul că Meghan a suferit un avort spontan. Aceste episoade sunt extrem de dure. Harry își acuză direct fratele, pe William că a țipat la el la o întâlnire la vârf din cauza Megxit. De asemenea, ducele susține că o declarație comună a fost publicată fără permisiunea sa în numele său și al fratelui său, negând o poveste conform căreia William l-ar fi intimidat și l-a scos din Familia Regală.

În episodul patru, în timp ce sunt prezentate imagini de la o plimbare a cuplului în Liverpool, Meghan povestește cum un grup de femei i-a vorbit despre tatăl ei, în urma relatărilor din presă despre destrămarea relației lor. „A fost prima dată când mi-am zis: O, Doamne, oamenii chiar cred aceste lucruri, iar apoi întregul meu sine a fost zguduit până în măduva oaselor”, spune ea.

Harry intră apoi în cadru, spunând: „Minciunile sunt un lucru cu care te obișnuiești când trăiești în această familie, dar ceea ce îi făceau și efectul pe care îl avea asupra ei – destul! Destulă durere, destulă suferință!”.

În timp ce sunt prezentate imagini cu Diana și Charles, el continuă: „Nimeni nu vede ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Pe vremuri, mama mea era în spatele mașinii, mergând la evenimente cu ochii în inundații de lacrimi, iar apoi tata spunea: Aproape am ajuns. Și avea  30 de secunde pentru a șterge lacrimile, a se machia, iar ușa se deschidea și ea zâmbește, totul este bine”, arată Sky News.

Decizia asupra Megxit, luată în familie, cu țipete

În cel de-al cincilea episod, Harry vorbește despre o întâlnire la Sandringham cu William, acum Prinț de Wales, când a vorbit familiei despre planurile lui Harry și Meghan de a se muta în străinătate. „M-am dus acolo cu aceeași propunere pe care o făcusem deja public, dar odată ajuns acolo mi s-au dat cinci opțiuni – una fiind „all in”, nicio schimbare, cinci fiind „all out”, spune Harry.

Am ales opțiunea trei în cadrul întâlnirii – jumătate înăuntru, jumătate afară. Să avem propriile noastre locuri de muncă, dar să lucrăm și în sprijinul reginei. A devenit foarte clar, foarte repede, că obiectivul nu a fost pus în discuție sau dezbătut. A fost terifiant să îl văd pe fratele meu țipând și urlând la mine și pe tatăl meu spunând lucruri care pur și simplu nu erau adevărate. Iar bunica mea, știi, stătea liniștită acolo și asimila totul.

Dar trebuie să înțelegeți că, din perspectiva familiei, mai ales din perspectiva ei, există modalități de a face lucrurile și că, în ultimă instanță, un fel de misiune, scop / responsabilitate a ei este instituția”.

Dezvăluiri: Regina acționa numai la sfatul personalului

Harry vorbește, de asemenea, despre regină, spunând că aceasta acționa în funcție de sfaturile pe care i le dădea personalul. „Oamenii din jurul ei îi spuneau: „apropo, acea propunere sau faptul că acești doi fac XYZ va fi văzut ca un atac la adresa instituției”, spune el. Atunci ea acționa în baza sfaturilor care i se dădeau. A fost foarte greu. Întâlnirea s-a încheiat fără niciun plan de acțiune solidificat.

Cred că, din perspectiva lor, trebuiau să creadă că era vorba mai mult despre noi și poate despre problemele pe care le aveam, spre deosebire de partenerul lor, de mass-media și de acea relație care ne provoca atâta durere. Au văzut ceea ce au vrut să vadă”. Apoi, el continuă spunând că „cea mai tristă parte” a ceea ce s-a întâmplat este „această prăpastie creată între mine și fratele meu, astfel încât el este acum de partea instituției.

Și o parte din asta o înțeleg, da, înțeleg, așa este, este moștenirea lui. Așa că, într-o oarecare măsură, este deja înrădăcinat în el faptul că o parte din responsabilitatea lui este supraviețuirea și continuarea acestei instituții”. Harry spune că în acea zi a apărut un articol în care se spunea că „o parte din motivul pentru care Meghan și cu mine plecam a fost pentru că William ne-a intimidat să plecăm”.

Meghan vorbește despre faptul că a avut gânduri sinucigașe

El continuă: „După ce m-am urcat în mașină după întâlnire, mi s-a spus despre o declarație comună care a fost făcută în numele meu și al fratelui meu, în care se spunea că el ne-ar fi îndepărtat din familie. Nu mi-a venit să cred. Nimeni nu-mi ceruse permisiunea de a-mi pune numele pe o astfel de declarație. Am sunat-o pe Meghan și i-am spus, iar ea a izbucnit în lacrimi, pentru că în patru ore au fost fericiți să mintă pentru a-l proteja pe fratele meu și totuși, timp de trei ani, nu au fost niciodată dispuși să spună adevărul pentru a ne proteja pe noi”.

Tot în cel de-al patrulea episod, Meghan vorbește despre faptul că a avut gânduri sinucigașe – un lucru despre care a vorbit și în timpul interviului acordat de cuplu lui Oprah în 2021. „Toate acestea se vor opri dacă nu sunt aici și acesta a fost cel mai înfricoșător lucru, a fost o gândire atât de clară”, spune ea în documentar.

Mama ei, Doria Ragland, își amintește că a aflat cum se simte fiica ei: „Îmi amintesc că mi-a spus că a vrut să se sinucidă și asta mi-a frânt inima, pentru că știam că e rău, dar să fie constant luată în colimator de acești vulturi, care îi distrug spiritul, că ea chiar se gândește că nu vrea să fie aici, nu e ușor pentru o mamă să audă asta. Iar eu nu o puteam proteja”. Și Harry spune că a fost „devastat” când și-a dat seama cât de mult suferea soția lui.

„Scurgerile” în presă și „plantarea de povești”, instrumentate de Casa Regală

„Știam că ea se lupta, amândoi ne luptam, dar nu am crezut niciodată că se va ajunge în acest stadiu și faptul că s-a ajuns în acest stadiu, m-am simțit furios și rușinat, spune el. Nu m-am descurcat deosebit de bine cu asta. M-am confruntat cu ea ca Harry, instituțional. (…) Fusesem antrenat să mă gândesc: Ce vor crede oamenii dacă nu mergem la acest eveniment, vom întârzia, iar acum, privind înapoi, mă urăsc pentru asta”.

Meghan a mai spus că a vrut să primească ajutor psihologic dar „nu i s-a permis”. Harry vorbește apoi despre „scurgerile” și „plantarea de povești” – o problemă abordată de Meghan în trailerul de avanpremieră. „Deci, dacă echipa de comunicare vrea să poată elimina o poveste negativă despre șeful lor, vor face schimb și vă vor da ceva despre  altcineva, astfel încât birourile ajung să lucreze unul împotriva celuilalt, așa că este un fel de înțelegere ciudată, de acceptare a faptului că acest lucru se întâmplă”, spune el.

Avortul spontan cauzat de un articol din Daily Mail

În acest context, Harry mai spune că el crede că Meghan a suferit un avort spontan „din cauza a ceea ce a făcut Mail”. El spune: „Am urmărit tot ce s-a întâmplat. Acum, știm cu siguranță că avortul spontan a fost creat, cauzat de asta? Bineînțeles că nu știm. Dar ținând cont de stresul pe care l-a provocat, de lipsa de somn și de momentul sarcinii, de câte săptămâni avea, pot spune, din ce am văzut, că acel avort spontan a fost creat de ceea ce încercau să-i facă”.

Ultimele trei episoade ale serialului aruncă o privire și asupra unei scrisori scrise de Meghan către tatăl ei, Thomas Markle, despre interviurile pe care acesta le dădea, care a fost publicată parțial de Mail on Sunday. Ea spune că a scris-o după ce a cerut sfatul reginei și al lui Charles, dar că a încercat să o trimită discret. În cele din urmă, ziarul a fost dat în judecată – Meghan câștigând cererea de protecție a vieții private. Cu toate acestea, ea a primit doar o compensație de o liră sterlină din partea editorului Mail On Sunday pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private.

Documentarul lui Harry și Meghan, un succes imens pentru Netflix

Ultimele episoade din Harry & Meghan vin la o săptămână după ce au fost difuzate primele trei, în care cuplul vorbește despre presiunea pe care a simțit-o din cauza interesului presei pentru viața lor. Netflix a precizat că primele episoade au înregistrat 81,55 milioane de ore de vizionare, ceea ce se traduce prin vizionarea în 28 de milioane de gospodării.

Platforma de streaming a lansat serialul la aproape trei ani după ce soții Sussex au dezvăluit că intenționează să „se retragă din calitatea de membri „seniori” ai familiei regale și să lucreze pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar”. Ei au părăsit oficial monarhia în martie 2020 și au continuat să semneze contracte lucrative, despre care se crede că au o valoare de peste 100 de milioane de lire sterline, cu Netflix și Spotify, după ce au renunțat la calitatea de membri majori ai familiei regale în activitate.

Surse foto: Netflix, Instagram

Recomandarile noastre