Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan i-au vizitat, vineri, pe militarii răniţi care participă la Jocurile Invictus Haga 2022. Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.
MApN a făcut publice pe Facebook imagini cu militarii care fac parte din Echipa României prezentă la Jocurile Invictus Haga 2022, alături de prințul Harry al Marii Britanii și de soția sa, Meghan Markle. De asemenea, publicația britanică The Sun a publicat la rândul său un amplu articol despre întâlnire.
Militarii români participă pentru a treia oară la această competiție sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare. România a mai avut echipă și la jocurile organizate în 2017 la Toronto și în 2018 la Sydney.
Echipa României participă cu 20 de militari
Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 16 – 22 aprilie, iar echipa care va reprezenta Armata României va fi formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat.
Militarii români vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).
„Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică. Ca proiect de reprezentare naţională, ‘Invictus România’ îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative”, a precizat MApN.
La Jocurile Invictus contează participarea
Jocurile Invictus utilizează puterea sportului pentru a inspira recuperarea, a sprijini reabilitarea și a genera o mai bună înțelegere și respect pentru toți cei care au fost răniți servindu-și țara sub drapel.
Concurenții de la jocurile Invictus sunt foarte diferiți de competitorii de la jocurile olimpice sau paralimpice. Pe când aceștia își dedică întreaga viață pentru câteva minute de glorie, la jocurile Invictus cine câștigă medalia este aproape irelevant. Nu contează linia de sosire, ci linia de start.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook