Protest spontan în Craiova. Se cere demisia managerului Filarmonicii Oltenia

Protest spontan în Craiova. Se cere demisia managerului Filarmonicii Oltenia
În Craiova s-a dezlănțuit un protest în această dimineață. Angajații Filarmonicii Oltenia s-au revoltat împotriva managerului instituției, cerându-i acestuia demisia. Motivul supărării zecilor de angajați fiind neimplicarea managerului.

Protest spontan în Craiova. Se cere demisia managerului Filarmonicii Oltenia. Angajații Filarmonicii Oltenia au cerut demisia managerului instituției. Aceștia au ieșit în stradă cu pancarte inscripționate „DEMISIA Gabriel Zamfir” sau „Opriți atacul asupra artiștilor și a sindicatului reprezentativ”.

Protest spontan

Supărați, angajații Filarmonicii au au scandat „DEMISIA” minute în șir. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că se află într-o perioadă de șomaj prelungit, iar acest lucru se datorează doar managerului care nu se implică în activitatea artiștilor și a instituției.

„Acest protest este o ultimă încercare de a ne face auziți în încercările noastre repetate de a avea un dialog cu managerul instituției, de a-i explica că nu este normal să fim singura filarmonică din țară care este a treia oară, într-un an de zile în șomaj, atâta timp cât colegii noștri din țară își desfășoară activitatea.

Până și colegii noștri din zone care sunt în carantină, cum sunt colegii noștri de la Filarmonica din Timișoara, curată de peste 8,5, colegii noștri de la Cluj sau București, cu o rată mult mai mare decât Craiova, își desfășoară activitatea online, alți colegi care sunt mai norocoși au concerte chiar cu public”, a declarat Dorin Măciucă, lider sindicat Filarmonica Oltenia.

„S-a ajuns într-o situație precară”

Reprezentanții sindicatului au emis și un comunicat prin care își manifestă nemulțumirile și cer expres înlăturarea de la conducerea instituției a actualului manager.

Solicităm Demisia sau Demiterea Managerului Gabriel Zamfir, pe care îl considerăm incapabil să asigure un viitor pe măsura prestigiului acestei Instituții Profesionale de Concerte, ce reprezintă cu mândrie o întreagă regiune istorică – Oltenia, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

„S-a ajuns într-o situație precară, un singur lucru s-a schimbat: managerul. Ce vă spune asta: instituția e manageriată prost.

Noi am cântat pe cele mai mari scene ale Europei, am făcut concerte multe, am fost aplaudați, am adus cinste acestei Filarmonici minunate înființate prin ordin regal, am adus cinste orașului nostru, țării, dacă vreți”, a spus Dumitru Căpușan, corist.

Loredana a făcut un anunț mult așteptat de copii și părinți. Nu e legat de maneaua lui Costi Ioniță