Puterea imunității naturale este recunoscută oficial. Ai trecut prin boală, ești mai protejat

Puterea imunității naturale este recunoscută oficial. Ai trecut prin boală, ești mai protejat
Cele mai importante minți ale lumii se străduiesc să găsească explicații pentru virusul care a răvășit toată planeta. Mai mult de 15 studii au demonstrat puterea imunității dobândite prin trecerea prin boală.

700.000 de persoane au fost implicare într-un studiu efectuat în Israel. A rezultat  că persoanele infectate anterior au fost de 27 de ori mai puțin susceptibile de a face o a doua infecție Covid decât cele vaccinate. Cu alte cuvinte, mai mult de un sfert din cei care au trecut prin boală nu au mai făcut din nou boala.

Puterea imunității naturale este recunoscută oficial

Virusul ucigaș poate fi învins! Peste 15 studii au demonstrat puterea imunității dobândite prin trecerea prin boală. Un studiu pe 700.000 de persoane, efectuat în Israel, a constatat că persoanele infectate anterior au fost de 27 de ori mai puțin susceptibile de a face o a doua infecție Covid.

Această concluzie confirmă rezultatele unui studiu realizat în luna iunie de centrul medical academic american Cleveland Clinic. Atunci dintr-un grup de lucrători medicali (care sunt adesea expuși la virus), nici unul dintre cei care au avut anterior un rezultat pozitiv la testul Covid nu s-a reinfectat. Autorii studiului au ajuns la concluzia că este puțin probabil ca „persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 să aibă vreun beneficiu de pe urma vaccinării anti-Covid-19”.

Un alt studiu, realizat în luna mai la Universitatea din Washington, a arătat că până și o formă ușoară de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a generat o imunitate de lungă durată, informează publicația The Pulse.

Sunt protejați și cei care au trecut cu gripă sau răceală

Sunt date științifice care arată că persoanele care au fost infectate cu coronavirusuri anterioare, multe dintre acestea fiind răceala și gripa comună, pot avea o oarecare protecție.

Un studiu publicat în martie 2021 sugerează că majoritatea adulților sănătoși din British Columbia, Canada, au imunitate la Covid-19. Unii dintre ei nu au fost niciodată infectați cu virusul.

Studiul publicat în revista medicală Clinical Infectious Diseases a relevat că „imunitatea celulară și cea umorală, specifice SARS-CoV-2, durează până la cel puțin un an de la instalarea bolii”.

Nu doar anticorpii oferă protecție

Pe lângă anticorpi, sistemul imunitar produce un batalion de celule T care pot ataca virușii. Unele dintre acestea, cunoscute sub numele de celule T ucigașe (sau celule T CD8+), caută și distrug celulele infectate. Altele, numite celule T ajutătoare (sau celule T CD4+), sunt importante pentru diverse funcții imunitare, inclusiv pentru stimularea producției de anticorpi și de celule T ucigașe.

Baza științifică din spatele imunității naturale este una solidă. Citiți aici mai multe informații pe această temă, într-un articol postat în luna august pe pagina web a publicației The Pulse.