Ramona Bădescu, trăiri dramatice în privința copilului ei: „E o condamnare la o moarte psihologică lentă”

Ramona Bădescu, trăiri dramatice în privința copilului ei: „E o condamnare la o moarte psihologică lentă”
La 53 de ani, Ramona Bădescu le dă clasă multor vedete. Vedeta a vorbit despre perioada pandemiei, care a fost cruntă.

Coronavirusul i-a luat părintele, dar viața merge înainte, iar Ramona Bădescu e o femeie puternică, care știe să rezolve toate problemele.

Ramona Bădescu, trăiri dramatice în privința copilului ei: „E o condamnare la o moarte psihologică lentă”

Când pandemia a pus stăpânire pe Italia, viața Ramonei Bădescu s-a transformat total. Într-un interviu pentru Formula as, vedeta a vorbit despre cum a reușit să rămână sănătoși, ea, copilul și iubitul Fabio. Au stat izolați în casă multă vreme, cumpărăturile le făcea șoferul care lăsa sacoșele la ușă.

Din nefericire, virusul i-a luat tatăl, iar durerea aceasta nu se va duce niciodată. Din păcate, micuțul ei a crescut până acum fără să stea în compania altor copii. „Și copiii au fost afectați de izolare și de restul restricțiilor. Ignazio are acum doi ani și patru luni și a crescut până de curând fără compania altor copii, ceea ce nu e sănătos.

După părerea mea, izolarea e o con­dam­nare la o moarte psihologică lentă. Nici măcar ne­bu­nii n-ar trebui izolați, că înnebunesc și mai rău!

Pe de altă parte, măsurile restrictive au fost de în­țeles, izolarea a sal­vat, cu siguranță, mulți oameni. Cel mai bine însă ar fi fost să nu fi existat de­loc acest război vi­ru­sologic, care, în câteva clipe, a pus la pământ societatea și economia glo­bală. Și cred că această criză economică și socială va mai fi resimțită încă vreo câțiva ani”, a mărturisit vedeta.

„El trebuie să crească în siguranță, cu un confort între limitele decenței”

Chiar dacă Ramona își adoră copilul, are grijă să nu-l crească în lux, lucruri de marcă și alte fițe. E nevoie de o educație sănătoasă și să fie bine școlit și să-și construiască singur viața. „Eu îmi doresc ca băiatul meu să cunoască în­treaga lume, să se bucure de viață, să fie un om cu suflet curat și responsabil…

Ignazio trebuie să crească, în primul rând, cu iubire. Și o are! Nu am cuvinte să spun cât de iubit este! Însă trebuie să fie un copil răsfățat doar cu iubire, nu și cu lux, cu lucruri de marcă sau alte fițe. El trebuie să crească în siguranță, cu un confort între limitele decenței, să primească o educație sănătoasă și să fie bine școlit.

Dar  trebuie să-și construiască singur viața, fiindcă numai așa o să poată s-o aprecieze. Abia mai târziu, când o să fie format ca om și-o să fie pe picioarele lui, o să-i dăm și noi bani, afaceri, proprietăți, bijuterii, tot ce-am strâns și-am clădit pentru el. Iar Fabio a înțeles și mi-a dat dreptate”, e de părere vedeta.

Unde va învăța micuțul

Cât privește școala unde va învăța băiatul, deocamdată Ramona nu e hotărâtă dacă va merge în România sau în Italia. Dar actrița susține că viața la noi e m ult mai scumpă decât în Italia.“E prematur să mă pronunț, dar e clar că, datorită mobilități extraordinare din prezent, și ceea ce ține de învățământ se schimbă, ca să acomodeze diversele necesități ale oamenilor.

Ce e important, măcar la nivelul Comunității Europene, este ca învă­țământul să fie structurat la fel, pen­tru ca un copil să poată să învețe, fără probleme, câteva luni în Italia, să spunem, apoi alte câteva luni în Franța sau cine știe unde altundeva.  (…) în ultimele șase luni, de când stau în București, am remarcat că am cheltuit mult mai mult de­cât cheltuiam în Roma, cu toate extravaganțele pe care mi le ofeream acolo. (…)

mâncarea e mult mai scumpă, facturile pentru utilități sunt cu mult mai mari, hainele sunt mult mai scumpe… Sin­cer, nu știu cum reușesc românii să reziste! Eu – mulțumesc lui Dumnezeu! – îmi permit și traiul de aici, prin munca mea și prin munca lui Fabio, dar îmi dau seama că oamenii care trăiesc din banii care se câștigă în România o duc foarte, foarte greu!”, mai spus vedeta.

Ce înseamnă răsfăț pentru Ramona Bădescu

Chiar dacă e mamă și are un serviciu care o solicită, Ramona are multă grijă de ea și îi place să se răsfețe.  „Fac puțin sport – yo­ga, pilates –, mai fac un masaj, iar în serile de vară, îmi mai iau din când în când și câte-o jumă­tate de oră în care, dacă sunt aici, în București, cât fiul meu se uită la de­sene animate, ies pe terasa apartamentului.

Da, am și aici o terasă superbă, îmi pun pe fun­dal muzica mea de suflet, ABBA, Kenny Ro­gers sau Queen, mă așez pe un fotoliu și, cu un păhăruț de votcă și un trabuc, privesc ste­lele. Îmi ofer liniște și-mi ofer libertatea pri­virii și a gândului. Iar dacă sunt în Italia, sce­na e identică, doar că alături de mine este și Fabio, care e Săgetător, ca și mine. Și să știi: chiar semănăm ca două picături de apă! De-asta ne înțelegem atât de bine!”, a mai spus Ramona.

Sursă foto: instagram